Twitter’da neler oluyor? Musk'ın anlaşmayı askıya almasından hemen önce yaşananlar kafaları iyice karıştırdı

Elon Musk'ın Twitter'ı satın alma anlaşmasını askıya aldığını açıklamasından hemen önce şirkette yaşananlar, kafaları iyice karıştırdı...

Twitter’da neler oluyor?

Elon Musk'ın Twiiter'ı satın alma anlaşmasının askıya alındığını açılamasından hemen önce, Twitter üst düzey yönetiminde büyük bir sarsıntı yaşandığı bildiriliyor. İlk hamle, tüketici ürünleri lideri Kayvon Beykpour'un Twitter'da yaptığı bir açıklama ile geldi. Açıklamaya göre, CEO Parag Agrawal ekibi farklı bir yöne götürmek istediğinden dolayı Kayvon Beykpour'un ayrılmasını istedi. Gelir genel müdürü ve iş tarafı ürün başkanı Bruce Falck da Agrawal tarafından işten çıkartılan ikinci isim olduğunu doğruladı.

Bu ikilinin görevlerini Jay Sullivan devralacak. Değişikliklerin Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma işlemini askıya alma kararı ile aynı zaman dilimine denk gelmesi elbette ilgi çekici. Agrawal bir açıklamasında, “2020'de pandeminin başlangıcında, izleyici ve gelirde büyük bir büyüme sağlamak için agresif bir şekilde yatırım yapma kararı aldık ancak bu hedefler için hazırladığımız kilometre taşlarına ulaşabilmiş değiliz” dedi.

Twitter sözcüsü Adrian Zamora ise yaptığı açıklamada, “Kayvon Beykpour ve Bruce Falck'ın Twitter'dan ayrıldığını doğrulayabiliriz. Jay Sullivan, Bluebird'ün yeni genel müdürü ve Goldbird'ün geçici genel müdürü. İş açısından kritik roller dışında çoğu işe alımı bugün itibarı ile duraklatıyoruz. Sorumlu ve verimli olduğumuzdan emin olmak için işçilik dışı maliyetleri de geri çekiyoruz” dedi.