Twitter’dan şaşırtan bir hamle daha: Şimdi de Twitter Data Dash isimli bir oyun yayınladılar!

Twitter, yeni güvenlik ayarlarını kullanıcılarına tanıtmak için çok farklı bir yol seçti: Twitter Data Dash isimli bir oyun yayınlamak...

Twitter’dan şaşırtan bir hamle daha: Şimdi de Twitter oyunu yaptılar

Twitter, bazı gizlilik ayarlarını açıklamaya yardımcı olmayı amaçlayan yeni bir tarayıcı oyunu yayınladı. Twitter Data Dash olarak adlandırılan oyunu buraya tıklayarak hemen oynayabilirsiniz.

Sitede oyunun açıklaması "PrivaCity'ye Hoş Geldiniz!" şeklinde başlıyor ve "Köpeğiniz Data'yı güvenli bir şekilde parka götürün. Kedi reklamlarından kaçının, DM denizinde yüzün, trollerle savaşın ve yol boyunca Twitter deneyiminizin kontrolünü nasıl ele alacağınızı öğrenin” şeklinde devam ediyor.

Momo Pixel tarafından üretilen Twitter Data Dash oyununu başlattığınızda, önce oynamak istediğiniz dili seçiyor, ardından Data'ya birkaç seviyede eşlik edecek dört karakterden birinde karar kılıyorsunuz. Oyunun kendisi aslında oldukça basit bir yandan kaydırma platform oyunu.

Her seviyede, kemikleri topladıktan sonra oyun oyuncuya Twitter’ın o seviye ile bağlantılı Twitter güvenlik ayarlarını anlatıyor ve bu ayarları yapabileceğiniz bir link görüntülüyor. Örneğin, kedi reklamları seviyesini geçtikten sonra kişiselleştirilmiş reklamların nasıl açılıp kapanacağını öğreniyorsunuz.

Bununla birlikte, şirketin Elon Musk'ın satın alma teklifini kabul ettiği göz önüne alındığında, Twitter'ın geleceğinin büyük bir kısmı belirsiz. Musk’ın, diğer şeylerin yanı sıra Twitter'ın denetleme politikalarını da gevşetmeyi planladığı biliniyor.