Twitter'ın X olarak yeniden markalanması, Microsoft Edge'de alarm zillerinin çalmasına sebep oldu

Elon Musk'ın Twitter'ı X olarak yeniden markalanması sonrasında yaşanan sorunlara şimdi de Microsoft Edge kullanıcılarının aldığı bu uyarı eklendi.

Twitter'ın X olarak yeniden markalanması, Microsoft Edge'de alarm zillerinin çalmasına sebep oldu

Twitter'ın X olarak yeniden markalaşması, ilginç sorunları beraberinde getirmeye devam ediyor. Microsoft’un Edge tarayıcısı da, ani simge değişikliği nedeniyle siteyi yanlışlıkla şüpheli olarak işaretliyor.

İlk olarak Twitter’da bildirildiği üzere, Edge gibi Chromium tabanlı tarayıcılar, bazı sistemlerde yeni bir tasarıma sahip X simgesi hakkında uyarılar gösteriyor ve onu potansiyel bir kimlik avı tehdidi olarak değerlendiriyor.

Uyarı, kullanıcılardan logo değişikliğini incelemelerini istiyor ve “Bu web uygulaması sizi farklı bir uygulama olduğunu düşünmeniz için kandırmaya çalışıyorsa, kaldırın” diyor. Ancak bu uyarı, Edge’in tasarlandığı gibi çalışan yerleşik kimlik avı önleme özelliği ve X’in kendisinden kaynaklanan gerçek bir güvenlik riski değil.

Google aramalarına göre, Edge’in X’i tehlikeli olarak işaretlemesi pek çok kullanıcının kafasını karıştırdı. Bazıları cihazlarına kötü amaçlı yazılım bulaştığından endişeleniyordu. Deneyimli teknoloji kullanıcıları bunun yanlış bir uyarı olduğunu anlasa da, birçok kullanıcı hala bu uyarıdan dolayı şüphelenmeye devam ediyor.

Bu olay, son zamanlarda X’in yeniden markalaşma zaman çizelgesinden kaynaklanan diğer sorunları takip ediyor. Bir diğer örnekte Endonezya, önceki sahipler altındaki x.com alan adıyla ilgili geçmişteki yasal sorunlar nedeniyle X’i geçici olarak engelledi. “X”, gerekli şehir izinleri olmadan San Francisco binasındaki tabelaları değiştirmeye çalışırken de engellerle karşılaştı.

Yeniden markalaşma, Elon Musk’ın X’i Çin’deki WeChat benzeri bir “süper uygulamaya” dönüştürme vizyonunu yansıtıyor. Ancak yaşananlar, Microsoft gibi iş ortaklarıyla yapılan koordinasyon değişiklikleri konusundaki aksaklıkları ortaya koyuyor. Ayrıca Twitter’ın sistemlerini bu kadar hızlı değiştirmenin öngörülemezliğini de gösteriyor.