Ubuntu 10.04 LTS: Yepyeni bir Ubuntu geliyor!

Ubuntu'nun son sürümü yeni slogan ve tasarım ile geliyor: İlk görüntüler ve çıkış tarihi burada...

Yepyeni bir Ubuntu geliyor!

Popüler Linux dağıtımı Ubuntu'nun bir sonraki sürümü 10.04 (kod adı: Lucid Lynx), geleneksel kahverengi tonlarını kullanan Human temasına veda ediyor. Bunun yerine yeni Light tema düzeni kullanılıyor. Ayrıca Canonical, Ubuntu logosuna yeni bir görünüm kazandırıyor.

Ubuntu çıkacak olan 10.04 LTS sürümünde ilk kez marka ve sistem konularında yeniden tasarlanıyor. Geliştiriciler "Linux for Human Beings" (İnsanlar için Linux) sloganı yüzünden kahverengi tonlarının dışına çıkamayan Human temasını kullanmak zorunda kalıyordu.

Yeni Ubuntu ne zaman geliyor?

Yeni Ubuntu ne zaman geliyor?

Önümüzdeki senelerde Ubuntu, Light temasına bürünecek. Geliştirici takım içeriksel olarak Light kelimesinin her iki anlamını da (ışık ve sade) yorumluyor ve "gereksiz yazılımlarla dolu tescilli sistemlerden" sıyrılmak istiyor. Resim galerimizde görebileceğiniz gibi geliştiriciler yeni temada sadece renksel açıdan değişiklik yapmakla kalmıyor, aynı zamanda araç çubuğu widget'leri de yeniden elden geçirildi. Pencere yönetim butonları aynı Mac OS'ta olduğu gibi pencerenin sağ üst kenarında yer alıyor.

Ubuntu 10.04 LTS 29 Nisan 2010'da ücretsiz olarak indirilmeye sunulacak.

Okuyucu Yorumları