Ubuntu'da değişmesini istediğimiz 14 şey!

Ubuntu'nun son sürümü yayınlandı ama hala değişmesi gereken 14 şey daha var...

Değişmesi gereken 14 şey!

Linux tabanlı popüler dağıtım Ubuntu, birçok yazılım gibi tamamen kusursuz değil ve hem yazılım alanında, hem de işleyişinde bazı geliştirmeler yapılabilir. İşte Ubuntu'da geliştirilmesi gerektiğini düşündüğümüz bazı şeyler:

1. Daha iyi renk seçimleri:
Ubuntu'nun kullandığı renklerde daha tutarlı olması daha hoş olabilir. Bu sayede rengi sevmesek bile zamanla alışabiliriz.

2. Bir giriş bölümü ayarlansın: Verileri kök bölümde depolamak kulağa iyi bir fikir gibi gelmiyor.

3. Yayımlama döngüsünü uzatın: 6 aylık döngü, geliştiricilerin kod hazır olmadan onu yayınlamalarına neden oluyor. Bu ise ticari yazılımı kötü etkiliyor.

4. Değişiklikler açıklansın:
Bir yükseltmede veya önceki Ubuntu'nun üzerine yapılan tam bir yüklemede değişikliklerin bir listesi ve bu değişikliklerin neden yapıldığı gösterilmeli.

Yeni bir test branşı, RPM paketleri...

Yeni bir test branşı, RPM paketleri...

5. Yeni fikirleri daha fazla kullanıcı test etsin: Ubuntu'nun Wayland, Unity gibi alternatifleri denemesi oldukça hoş, ancak bunları test edecek bir branş oluşturularak tam dağıtım yayınlanmadan önce sınanması mümkün hale getirilebilir.

6. Devamlı yayım yapmayı düşünün: Sabit noktalı yayımlar, dağıtımın pazarlama ve tanıtımı için faydalı olabilir. Ancak sabit yayımlar, sisteminizi kurduktan sonra işinizi zor bir hale getiriyor.

7. LVM bölümlendirilsin: Ubuntu bizi bölümlendirme uğraşından kurtarmak istiyorsa diski kurulum varsayılanı olarak LVM ile biçimlendirebilir.

8. RPM kullanılsın: RPM'nin Debian'a göre daha iyi bir paket biçimi olduğunu artık herkes biliyor. RPM'lere geçmenin zamanı artık geldi.

9. Kullanıcıya minimal veya ağ kurulumu seçeneği sunulsun: Hızlı bir bağlantıya sahip olanlar için live Desktop'lı tam bir CD'yi indrmek gereksiz olabilir. Debian, küçük bir CD ile boot edip gerekli paketleri indirmek gibi bir işleve sahip. Bu, Ubuntu'ya da uygulanabilir ve yükleyiciyi açmadan önce 700MB'lık dosyayı indirmemize ihtiyaç bırakmayabilir.

Codec yüklemeleri, oyunlar ve diğerleri

Codec yüklemeleri, oyunlar ve diğerleri
Rakip bir mağazadan satın almaya izin vermek için tüm komisyonu istemek, Apple'ın bile iki kere düşüneceği bir şey

10. Açgözlü olunmasın: Rhythmbox'dan Banshee'ye geçiş iyi bir hareket olabilir ancak Amazon MP3 indirmelerinden sağlanan gelirlerin yüzde 75'inin Gnome yerine Ubuntu'ya gitmesi şaşırtıcı. Ubuntu'nun Gnome olmadan nerede olacağını düşünmesi gerekli.

11. Codec yükleme basitleştirilsin: Ubuntu, üçüncü parti kaynaklardan codec yüklemeyi önerirse kullanıcılar sorunsuz bir şekilde medyalarını çalabilir.

12. Disk UUID'leri kullanılmasın: fstab dosyasının Ubuntu'da karmakarışık göründüğünden şüphe yok. Disk UUID'leri otomatik yüklemelerde işe yarayabilir ancak takip edilmeleri oldukça zor. Çözüm olarak dosya sistemi etiketleri sunulabilir (en azından seçenek olarak).

13. Oyunlar: Linux için çok az şirketin oyun geliştirmeyi seçmesinin nedeni, işletim sisteminin piyasa potansiyelinin tanıtılmaması. Ubuntu ise bunu yapabilecek bir pozisyonda.

14. Lubuntu: Ubuntu'nun Lubuntu'yu artık resmi bir alternatif haline getirmesi gerekiyor

Okuyucu Yorumları