Üç Boyutlu Yüzeylere 360 Derece Baskı

Xerox, Xerox Direct to Object'in geliştirilmiş yeni versiyonunu ticari kullanıma sunuyor.

3D yüzeylere 360 derece baskı

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox, ilk duyurusunu geçtiğimiz sene yaptığı üç boyutlu (3D) yüzeylere kişiye özel baskı yapan cihazı Xerox Direct to Object'in geliştirilmiş yeni versiyonunu ticari kullanıma sunuyor. Xerox'un plastik, cam, seramik ve metal yüzeyli nesnelerin üzerine 1200 dpi çözünürlükte yazı ve görsel basabilen yazıcısı Xerox Direct to Object, ister küçük ebatlı bir obje üzerine, istenirse de büyük ebatlı 28 litre hacme kadar olan objelerin üzerine 360 derece baskı yapabiliyor.

Üç Boyutlu Yüzeylere 360 Derece Baskı

2 metre yüksekliğe, 90 santimetre en ve boya sahip olan Xerox Direct to Object'e bağlı bilgisayar üzerinden PDF formatında gönderilecek metin, şekil ve görseller anahtarlıktan, bardağa, kovadan, termosa, konserve kutusundan tablet bilgisayar yüzeylerine kadar her türlü üç boyutlu plastik, metal ve seramik yüzey üzerine 10 farklı renk kullanarak basabiliyor. Suya ve güneş ışınlarına dayanıklı baskılar yapan Xerox Direct to Object ile isim, slogan, resim, logo, kurumsal kimlik çalışması ve çeşitli kişiye özel hediye uygulamalarının hızlıca ve kolayca baskısı yapılabiliyor.

Üç Boyutlu Yüzeylere 360 Derece Baskı

Xerox'un UV, solvent ve su bazlı mürekkep gibi özel mürekkeplerle de kullanabilen patentli yazdırma uçları, pürüzsüz, hafif kavisli veya basamaklı yüzeylerde baskı yapılmasınısağlamak için daha uzun mesafelerde mürekkep püskürtebiliyor. Xerox uzun yıllardır kağıt dışında farklı yüzey ve objelerin üzerine baskı yapma konusunda çalışmalar yapıyor. Xerox ayrıca silikon, plastik gibi yüzeyler üzerine de elektronik devre basmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Xerox farklı medyalara ve üç boyutlu nesnelere baskı yaparak, baskı işini kağıttan öteye taşıyor ve inkjet mürekkep püskürtme teknolojisini kullanıyor.

Xerox, doğrudan üç boyutlu nesnelere birkaç dakika içinde baskı yapan Xerox Direct to Object'i geçtiğimiz yıl ilk kez duyurmuştu. Geçen süre içinde piyasadan gelen geri dönüşlerle önemli donanımsal ve yazılımsal yeniliklerle geliştirilen Xerox Direct to Object, Xerox'un kişiselleştirme yazılımı XMPie ile sıra dışı yaratıcı baskı uygulamaları yapabiliyor.

Okuyucu Yorumları