Üç operatörden Veli Bilgilendirme Servisi!

Turkcell, Vodafone ve Avea tüm öğrenci velilerinin faydalanabileceği yeni hizmetini duyurdu!

Velilere büyük hizmet!

Milli Eğitim Bakanlığı ile Avea, Vodafone ve Turkcell'in yaptığı ortaklık sonucunda ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrencilerin velilerine yönelik bir bilgilendirme servisi sunulmaya başlanıyor. Türkiye'deki 17 milyon öğrencinin her türlü okul bilgisi, artık Veli Bilgilendirme Servisi takip edilebilecek. İşte Avea, Vodafone ve Turkcell'in açıklamaları:

Avea

Avea, 2012-2013 eğitim döneminde de Avea Mobil Veli Bilgilendirme Servisi ile Avealıların çocuklarının eğitim sürecinde daha aktif rol almalarını sağlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın veri bankası hizmetlerine erişim imkanı sağlayacak Avea Mobil Veli Bilgilendirme Sistemi ile veliler, çocuklarının ders programı ve başarı notlarından devamsızlık bilgilerine kadar tüm eğitim bilgilerini cepten izleyebilecek.

Veliler yeni eğitim döneminde, internet bağlantıları olmasa bile cep telefonlarından Avea Mobil Bilgilendirme Servisi ile çocuklarının notlarını, devam durumunu ve başarısını anlık takip edecekler. Servis sayesinde Avealılar, çocuklarının eğitim çıktılarını daha yakından takip ederken, onların topluma faydalı bireyler olması için çocuklarıyla daha sağlıklı iletişim kurabilecekler.

2012-2013 eğitim döneminin başlamasıyla devreye girecek Avea Mobil Veli Bilgilendirme Servisi'nden faydalanmak isteyen Avealılar, isterlerse ayda sadece 2 TL'ye abonelik yoluyla servisi kullanabilecek isterlerse de 8383'den anlık sorgulamalar yaparak bilgi alabilecekler. Mobil Veli Bilgilendirme Servisi'nden elde ettiği gelir ile, Milli Eğitim Bakanlığı ihtiyaç duyulan bölgelerde okullar yaptıracak.

Uygulamadan faydalanmak isteyen Avealılar Milli Eğitim Çağrı Merkezi olan Alo 147'yi arayarak her türlü bilgiye sahip olacakları gibi Milli Eğitim Bakanlığı'nın https://e-okul.meb.gov.tr adresinden de sıkça sorulan sorulara ulaşabilecekler.

Vodafone'dan Veli Bilgilendirme Sistemi

Vodafone'dan Veli Bilgilendirme Sistemi

Vodafone Türkiye, Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte geliştirdiği Veli Bilgilendirme Sistemi ile eğitim bilgilerinin takibini kolaylaştırıyor.

Vodafone Türkiye, Veli Bilgilendirme Sistemi ile öğrenci, öğretmen ve velilerin MEB veri bankasındaki tüm bilgileri 7 gün 24 saat boyunca SMS yoluyla güvenli bir biçimde ulaştırıyor. Veli Bilgilendirme Sistemi ile devamsızlıktan sınav sonuçlarına, sınav tarihlerinden karne notlarına, ders programlarından proje bilgilerine, ihtiyaç duyulan tüm bilgilere kolayca erişmek mümkün hale geliyor.

Gökhan Öğüt: "E-okulu m-okula dönüştürüyoruz"

Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt, tüketicilerin beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda Vodafone abonelerine sunulan hizmetlere bir yenisini daha eklemekten duydukları memnuniyeti ifade ederek şunları söyledi:

"Veli Bilgilendirme Sistemi ile Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi Hizmetleri'nde sunulan tüm verileri veli ve öğrencilerin cebine taşıyoruz. Eğitim sürecini bilgisayar ortamından takip etme imkanı tanıyan e-okul kavramını "m-okul"a dönüştürüyor, veliler için çocuklarının takibini kolay ve erişilebilir hale getiriyoruz. Abonelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda bilgiye her an, her yerden kolaylıkla erişimini öncelikli sorumlulukları arasında gören bir kurum olarak, MEB işbirliğiyle bu projeye hayat vermekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Veli Bilgilendirme Sistemi özellikle velilerin, çocuklarının eğitimiyle ilgili merakla beklediği yanıtlara sadece bir SMS mesajı uzaklıkta olma imkanı sağlıyor. Sınav sonuçları, devamsızlık sorgusuna bu servisimiz üzerinden bir yanıt alması mümkün. Vodafone'un hizmet kalitesindeki farkını bu vesileyle tüm abonelerimize sunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyor, öğretmenlerimize, velilerimize ve gençlerimize başarılı bir gelecek diliyoruz."

Velilere bilgiler 1 SMS uzakta!

Veli Bilgilendirme Sistemi'nden Vodafone farkıyla yararlanmak isteyenlerin, ÖĞRENCİ TCKN'sini yazıp 8383'e göndermeleri yeterli oluyor. Aylık 2 TL karşılığında sisteme üye olan aboneler ayrıca bilgi almak istedikleri sınavın kısa adını yazarak merkezi sistem sınavları sonuçlarını SMS ile anında öğrenebiliyor.

Vodafone Türkiye'nin abonelerine sunduğu Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde ayrıca açıköğretim ortaokulu öğrencileri ve açıköğretim lise öğrencileri de sınav sonuç bilgileri, sınav yeri, tarihi bilgileri, mezuniyet ve diploma notu bilgileri gibi öğrenmek istedikleri bilgilere de rahatça ulaşabilecekler.

Proje gelirleriyle MEB yeni okul yapacak

Veli Bilgilendirme Sistemi, velilerin, çocuklarının, Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi Hizmetleri veritabanında bulunan eğitim bilgilerine daha hızlı ve güvenli yoldan ulaşmasını sağlayacak. Vodafone Türkiye işbirliği ile yürütülen projenin, SMS gelirleri ile ise MEB, yeni derslik ve okul yapacak. Veli Bilgilendirme Sistemi ile ilgili detaylı bilgiye e-okul.meb.gov.tr adresinden ve Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi'ne ait 147 no'lu telefondan ulaşılabilir.

Turkcell: Veli öğrencisini cepten takip edecek

Turkcell: Veli öğrencisini cepten takip edecek

Turkcell ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye çapında tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrencilerin velilerine yönelik Veli Bilgilendirme Servisi için iş birliği yaptı. Servisten, açık öğretim dâhil olmak üzere toplam 17 milyon öğrencinin velisi faydalanabilecek.

Veli Bilgilendirme Servisi'ne abone olan velilere, öğrencinin okul devamsızlık durumu, sınav tarihleri, sınav notları, ödev programları, proje performans sorumlulukları, genel duyurular gibi pek çok bilgi SMS olarak gönderilecek. Öğrenci hakkında oluşan her yeni durum, otomatik olarak SMS ile bildirilecek.

Nasıl kayıt olacaksınız?

MEB Veli Bilgilendirme Servisi'nden faydalanmak için öğrencinin TC kimlik numarasını 8383'e kısa mesajla göndermek yeterli. Yapılacak tüm bilgilendirmeler, vergiler dâhil haftalık 0,5 TL ile ücretlendiriliyor.

Servisin geliri yeni derslik yapımına aktarılacak

Veli Bilgilendirme Servisi'nden elde edilecek gelir ile Milli Eğitim Bakanlığı her ay Türkiye'nin farklı bölgelerinde yeni derslikler yapmayı hedefliyor.

Turkcell ve MEB iş birliği ile hayata geçirilen Veli Bilgilendirme Servisi ile ilgili olarak, Milli Eğitim Bakanlığı iletişim merkezi ALO 147 ya da e-okul.meb.gov.tr adresinden ayrıntılı bilgi almak mümkün.

Okuyucu Yorumları