Ünlü Alcatraz Adası, AMD Threadripper PRO ile "yeniden doğacak"

AMD, Threadripper PRO işlemcilerinin gücü sayesinde ünlü Alcatraz Adası'nı 3D olarak sanallaştırabildiğini iddia ediyor.

Ünlü Alcatraz Adası, AMD Threadripper PRO ile "yeniden doğacak"

ABD Ulusal Park Servisi (NPS) halihazırda ünlü Alcatraz Adası için sanal turlar sunuyor. Ama şimdi bu turlar çok farklı bir boyuta taşınıyor.

AMD, 26 Mart'ta düzenleyeceği Uzmanlarla Tanışma Web Semineri'nin konusunu açıkladı. Şirket, Threadripper PRO işlemcilerinin gücü sayesinde Alcatraz Adası'nı 3D olarak doğru bir şekilde sanallaştırabildiğini iddia ediyor.

Bu işbirliği kapsamında kullanılacak olan AMD Threadripper PRO esasen EPYC sunucu yongalarının daha hızlı bir versiyonu ve Threadripper'ın sunabileceğinden daha fazla performans isteyen süper üst düzey iş istasyonu ve HEDT (üst düzey masaüstü) pazarını hedefliyor. Amiral gemisi Threadripper PRO 7995WX, Theadripper 7980X'in 64 çekirdek ve 128 iş parçacığından %50 daha fazla olan 96 çekirdek ve 192 iş parçacığı sunuyor.

Ancak AMD proje için hangi SKU'ların kullanıldığını söylemiyor. Belki de bu bilgiyi web seminerinde açıklayacak. Duyuru yazısında AMD şöyle yazıyor: "Derin tarihiyle tanınan Alcatraz Adası, çığır açan teknolojinin yardımıyla geleceğe adım atıyor. Ekibimiz, Alcatraz Adası'nı 3 boyutlu olarak haritalandırmak için gelişmiş insansız hava aracı ve karasal tabanlı sensör teknolojilerini kullanarak benzersiz bir hassasiyet seviyesine ulaştı. Bu öncü proje, sanal turizm ve eğitimden operasyon ve bakım iyileştirmelerine kadar çeşitli uygulamalar için Alcatraz'ın dijital bir ikizini oluşturdu. Alcatraz'ı dünyanın ilk sanal milli parkına dönüştürme tutkusu, AMD Ryzen Threadripper PRO iş istasyonlarının yetenekleri sayesinde gerçeğe daha yakın. AMD Ryzen Threadripper PRO işlemcilerin olağanüstü performansı, projenin zorlu gereksinimlerini karşılayarak sahadaki büyük hacimli verileri yönetti ve olağanüstü sonuçların zamanında teslim edilmesini sağladı."

AMD'nin yeni Threadripper PRO işlemcisinin Alcadraz Hapishanesi'ni ve adasını nasıl sanallaştırdığını proje tamamlandığında detaylı bir şekilde görebileceğiz.