uTorrent'ten "reklamsız" ve ücretli üyelik!

Torrent indirirken görünen reklamlardan sıkılıanlar, artık para ödemek zorunda!

"Ücretli" torrent dönemi!

Popüler BitTorrent paylaşım programlarından uTorrent yakın bir zamanda paralı reklamlar yayınlanmaya başlamıştı. Fakat yüzlerce film ve müzik dosyasını ücretsiz indiren korsanların bu reklamlara maruz kalmaktan, içeriklere para vermek kadar nefret ettikleri görüldü. BitTorrent de bu durumu fırsat bilerek kullanıcılara yılda 5 dolar karşılığında "reklamsız" özel üyelik paketleri sunmaya başladı.

Söz konusu miktar ilk bakışta çok ciddi bir ücret gibi gelmeyebilir. Fakat uTorrent'in sahip olduğu aktif kullanıcı sayısının 150 milyonu aştığını düşünürsek, bunların küçük bir kısmı bile bu üyeliğe geçtiğinde oldukça iyi bir gelir söz konusu olabilir.

Bu yeni düzenlemeyle birlikte uTorrent üç ayrı versiyonla geliyor: "Reklamlı" ve ücresiz bir uygulama, yeni 5 dolarlık reklamsız versiyon ve yılda 20 dolar karşılığında virüs koruması, teknik destek ve anlık oynatma gibi özellikler sunan uTorrent Pro. Diğer yandan ücretsiz versiyonda da aslında reklamları kaldırmanın bir taktiğinin olduğu bilinse de, yeni düzenlemeyle uTorrent'in bu açığı kapatmış olabileceğini tahmin ediyoruz.

Okuyucu Yorumları