UWP'nin gizemi kalkıyor!

Microsoft'un yakın gelecekteki kaderini belirleyecek Evrensel Windows Platformu - UWP aydınlanıyor!

UWP'nin gizemi kalkıyor!

Phil Spencer'ın akronimleri sevdiği rahatlıkla söylenebilir ve bu sıralar en sevdiği iki akronim UWA (Universal Windows Apps - Evrensel Windows Uygulamaları) ve UWP (Universal Windows Platform - Evrensel Windows Platformu) gibi gözüküyor. Her ne kadar bu ikili Xbox One'ın yöneticisi için çok önemli gibi gözükmeseler de, iki terim kesinlikle Microsoft'un konsolu Xbox One'ın geleceğini belirleyecek kelimeler olacak.

Spencer, geçtiğimiz gün yayınladığı bir tweet ile Universal Windows Platform hakkındaki sıradaki adımlarına bu ayın ilerleyen dönemlerinde karar vereceklerini söyledi. Bu kararlar, Microsoft'un yıllık geliştirici konferansında açıklanacak. Universal Windows Platform, geliştiricilerin Xbox One ve Windows 10 üzerinde herhangi bir fazladan çaba olmadan çalışan kodlar yazabilmelerine imkan tanıyan bir kodlama dili.

Microsoft'un, bu yapıyı UWP hakkında daha fazla bilgi sunmak için seçmesi mantıklı gözüküyor ve bunun oyuncular için anlamı, bu ayın ilerleyen dönemlerinde Xbox One için çok fazla uygulama beklemeleri şeklinde açıklanabilir.

Microsoft, Xbox One üzerindeki ilk gerçek Windows 10 uygulamasını, geçtiğimiz yıl Mobile World Congress'de tanıtmıştı ancak o andan itibaren konu hakkında oldukça sessiz kalmıştı. Zira şimdiye kadar yeni bir uygulama açıklanmış değil...

Okuyucu Yorumları