Uygulamaya Özel Ayarlar: Bu gizli iPhone seçeneği ile her uygulama için ayrı ayrı ayar yapabilirsiniz

iPhone ayarlarının derinliklerinde gizlenen "Uygulamaya Özel Ayarlar" seçeneği, her bir uygulama için ayrı ayrı ayar yapmanıza imkan tanıyor.n

Bu gizli iPhone seçeneği ile her uygulama için ayrı ayrı ayar yapabilirsiniz

iPhone telefonların ayarlar menüsünde, iPhone kullananların bile farkında olmayabileceği ama uzun süredir orada bekleyen bazı pratik ayarlar yer alıyor. Ayarlar uygulaması, genel iPhone deneyimini özelleştirmenize olanak tanıyan çok sayıda az bilinen ayar içeriyor. Ve bunların pek çoğuna Erişilebilirlik ayarları kısmından erişebiliyorsunuz.

Bu ayarlardan biri de, her bir uygulama için ayrı ayrı ayar yapabileceğiniz "Uygulamaya Özel Ayarlar" seçeneği. Buradan metin tabanlı uygulamalar ve anlık mesajlaşma programları için, uygulama özelinde yazı tipini değiştirmek ve metni daha okunaklı hale getirmek gibi seçenekleri bir arada bulabilirsiniz. Ayrıca menüden sadece tek bir uygulama için kontrastı artırabilirsiniz. Yapacağınız özelleştirmelerin miktarı tamamen sizin elinizde.

Özellikle Metin ve kontrastla ilgili bu özellikler, anlık mesajlaşma uygulamalarında kullanışlı olabilir. Mesela Feedly uygulaması iPhone’un varsayılan ayarlarında aşağıdaki gibi görünüyorken,

Bizim kontrastı artırmamız, metni kalınlaştırmamız ve yazı tipini değiştirmemizden sonra şu şekilde görünüyor:

Elbette beğenmediğiniz değişiklikleri her zaman geri alabilir ve isterseniz varsayılan ayarlara dönebilirsiniz. Ama burada önemli olan, bu ayarları her bir uygulama için özel olarak yapabiliyor olmanız. Yani Feedly'de yapacağınız değişiklikler sadece Feedly için geçerli oluyor; diğer uygulamalar bundan etkilenmiyor.