Uygun fiyatlı Galaxy Fold 6 FE hayali, başka bahara mı kalıyor?

Samsung'un Galaxy Fold 6 ile birlikte daha uygun fiyatlı bir Fold 6 FE tanıtmasını bekliyorsanız, bu iddia pek de hoşunuza gitmeyecek.

Uygun fiyatlı Galaxy Fold 6 FE hayali, başka bahara mı kalıyor?

Şimdiye kadar ortaya çıkan bazı söylentiler, Samsung’un üç Galaxy Z Fold 6 cihazını birlikte tanıtacağını söylüyordu. Bu iddialara göre, standart Galaxy Z Fold 6’nın yanı sıra, bir Galaxy Z Fold 6 Ultra ve bir de Galaxy Z Fold 6 FE sürümü gelecekti.

Galaxy Z Fold 6 FE'nin, uygun fiyatıyla Güney Koreli teknoloji devinin Çin gibi bölgelerdeki varlığını artırma çalışmalarının bir parçası olacağı söylenenler arasındaydı. Ancak kısa bir süre önce The Elec’in yayınladığı habere göre Samsung, Galaxy Z Fold 6 FE planından vazgeçilebilir.

Bildirilene göre şirket, Galaxy Z Fold 6 FE lansmanına ilişkin “tam bir incelemeye” başladı. Haberde, Samsung’un bu ay hem Galaxy Z Flip 6 hem de Galaxy Z Fold 6 telefonlarının seri üretimine başladığı da öne sürülüyor. The Elec’in söylediğine göre Samsung’un Galaxy Z Fold 6 FE’yi piyasaya sürme planları, pazar belirsizliği nedeniyle iptal edilebilir.

Samsung, rakibi Huawei Mate X3’ün kalınlığıyla rekabet edebilmek için bu yıl çok daha ince Galaxy Z Fold 6 FE’yi piyasaya sürmeyi planlıyordu. Huawei Mate X3 katlandığında 11,8 mm boyutlarındayken, geçtiğimiz yılki Galaxy Z Fold5’in katlandığı durumda kalınlığı 13,4 mm, yani Huawei’nin katlanabilir modelinin yaklaşık 1,6 katı daha kalındı.

Yine de haber, Samsung uygun fiyatlı Galaxy Z Fold 6 FE’yi bu yıl piyasaya sürmese bile, önümüzdeki yıl için bir FE cihazını ürün yelpazesine eklemeyi planladığını iddia ediyor.