Uzaylılar, Miami'deki bir alışveriş merkezinde "görüldü"

Uzaylıların bizimle birlikte alışveriş merkezlerinde geziyor olma ihtimali sizce ne kadar? ABD'de yaşanan bir olay, bazı kişilerin alışveriş merkezinde uzaylı gördükleri iddiası ile bir anda bambaşka bir boyut kazandı.

Uzaylılar, Miami'deki bir alışveriş merkezinde "görüldü"

Dizi, film ve kitaplarda bir yüzyılı aşkın süredir uzaylıların Dünya’nın çeşitli yerlerini pek çok farklı şekilde ziyaret ettiklerine tanık olduk. İnsanlık ve uzaylılar arasındaki büyük bir savaştan, Star Trek: First Contact’taki gibi dönüm noktası niteliğindeki teknolojik ilerlemeden sonra yapılan barışçıl görüşmelere ve hatta gizemli bulmacalarla iletilen mesajlara kadar farklı karşılaşmalar hayal edildi. Ancak uzaylıların herkes gibi alışveriş merkezinde gezdiği bir sahne, karşımıza pek sık çıkmıyor.

Eğer internetteki rastgele insanlara inanırsanız, bu en son seçenek gerçeğe dönüşmüş olabilir. Sosyal medyanın daha uç kısımlarında dolaşan yepyeni bir komplo teorisine göre, uzaylılar aramızda ve görünüşe göre alışveriş merkezlerinin keyfini çıkartıyorlar.

X’te geçtiğimiz Cuma sabahı erken saatlerde “3 metrelik Uzaylılara/Yaratıklara (kameraya yakalandılar mı?) Miami Alışveriş Merkezi’nin içinde ve dışında ateş açıldı” iddiasında bulunuldu. Takma bir isim kullanan hesap, “medya sessiz kalıyor” dedi ve devam etti: “Polisler, çocukların havai fişeklerle savaş verdiğini söyleyerek bunu örtbas ediyor, ancak tüm bu polis arabaları ve siyah askeri helikopterler dışında o gece duran hava trafiği... Ve bütün bunlar medyada yer almıyor.”

Her zaman olduğu gibi, yanlış bilgiler yayan ve milleti galeyana getirmekten hoşlanan insanlarla dolu olan internet üzerinde böyle bir büyük iddiaya ciddi bir şüphe ile yaklaşmak muhtemelen ilk içgüdünüz olacaktır. Bu şüphenizde de büyük oranda haklı olacaksınız. Elbette, tahmin edebileceğiniz gibi, bu iddianın doğru olan kısmı uzaylılar değildi. Ancak Miami’deki bir alışveriş merkezinin önünde gençlerin sebep olduğu bir olaya polisin belki de abartı görünebilecek bir güç ile müdahale ettiği kesinlikle gerçek.

İnternette dolaşan görüntülerde de görüldüğü gibi ve Miami Polis Departmanı kamu bilgilendirme memuru Michael Vega’nın NBC News ile yaptığı görüşmede belirttiği üzere, polisler “gençlerin ayrılmayı reddetmesi nedeniyle kalabalığı kontrol etmek için” olay yerine geldi. Bölgeyi temizlememize izin vermek için bazı işletmeler geçici olarak kapatıldı. Ama işin içinde tabii ki uzaylılar yoktu. Hiçbir havaalanı kapatılmadı.

Uzaylıların alışveriş merkezine geldiğine dair iddiaya ilişkin sözde “kanıtların” bir kısmı, alışveriş merkezinin dışındaki caddede yukarı ve aşağı park etmiş düzinelerce polis aracının görüldüğü olay yerinden alınan görüntülerle birlikte, görünüşte sadece birkaç başıboş ergen için oldukça fazla insan gücü gösteren aşırı büyük polis varlığına işaret ediyor.

Ancak olayın ayrıntılarına baktığınızda, polisin abartı gözüken bu tepkisi biraz daha mantıklı bir hale geliyor. Geçtiğimiz yıl neredeyse günlük olarak toplu silahlı saldırının yaşandığı bir ülkede, polisin belirttiğine göre yaklaşık 50 kişilik bir grup kavga ediyor ve havai fişekler patlatıyordu. Bu kadar büyük ve “ateşli” bir kavgayı sadece birkaç polis memurunun güvenli bir şekilde ayıramayacağı rahatlıkla söylenebilir.

Uzaylı iddialarının bir diğer kısmı ise, paylaşılan videolarda yer alan büyük bir gölgeyi ve olayın öğrenilmesinin ardından ortaya çıkan çok sayıda sahte görgü tanığının (çoğu olayın yaşandığı tarihi bile tutturamıyordu) ifadelerini temel alıyordu. Ancak tahmin edilebileceği gibi, devasa bir yaratık gibi gözüken bu gölge, Miami Polis Teşkilatı’nın TMZ’ye belirttiği üzere “Bu klipte görülen, yürüyen birinin gölgesi”ydi. “Gölgenin altına bakarsanız kişiyi görebilirsiniz. Hiçbir yaratık yok.”

Bir diğer “uzaylı” videosu ise yaratık gölgelerinden (veya yaratıkların kendilerinden) ziyade polis memurlarını gösteriyor. Ancak genel olarak Miami’deki bir alışveriş merkezine gezegenler arası ziyaretçilerin olduğuna dair hiçbir kanıt bulunmuyor.