Valve'den Steam İçin DualShock 4 Sürprizi!

Valve, Steam platformuna sürpriz bir şekilde, oyuncuları bir hayli sevindirecek yeni bir özellik getiriyor!

Steam'e sürpriz yenilik!

Valve, çok oyunculu dijital platformu PC üzerindeki Steam'in yakında çok önemli güncelleme alacağını duyurdu. Buna göre platform yeni güncellemeyle birlikte PlayStation 4 DualShock 4 kontrolörü yerel olarak destekleyecek.

Konuyla ilgili duyuru Valve mühendisi Jeff Bellinghausen tarafından firmanın Steam Dev Days konferansında yapıldı. Gamasutra'da yer alan rapora göre Dualshock 4 kontrolörün ardından daha sonraki tarihlerde de birçok diğer kontrolörlere de destek sunulması planlanıyor.

Duyuruyu Bellinghausen'la birlikte gerçekleştiren Defender's Quest geliştiricisi Lars Doucet halihazırda DualShock 4'ün PC üzerindeki desteğinin biraz zayıf olduğunu ifade etti. Steam'in bu yeni güncellemesi de bunun doğrudan PS4 kontrolörle iletişime geçmesine olanak tanıyor. Böylece söz konusu bağlantı da çok daha etkili ve güvenilir bir hale geliyor.

Doucet'e göre bir Dualschok 4 kontrolörü Steam API'ya bağlandığında, bu temelde bir Steam kontrolörle aynı şey oluyor. Zira kontrolör oyunculara, aralarında PS4 touchpad ve gyro'nun kullanımı da olmak üzere Steam Controller'de mevcut olan bütün yapılandırma seçeneklerinin kullanımına olanak tanıyor.

Okuyucu Yorumları