Van için eğitim seferberliği!

Turkcell, Van'da yaşanan deprem sonrası oluşan ihtiyaçlar için bu etkinlikleri düzenliyor!

Van için eğitim seferberliği!

Turkcell, deprem yaralarını sarmaya çalışan Van'da kalıcı çözümler hedefleyen yeni projelerini, İstanbul'da gerçekleşen basın toplantısında kamuoyuyla paylaştı. İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı himayesi ve Türk Eğitim Vakfı ortaklığında bölgede bir eğitim seferberliği başlatan Turkcell, projeler için 5 milyon TL bağışladı. Proje kapsamında, ilk olarak bir Öğretmen Kampüsü ve bir Öğrenci Yurdu inşa edilecek, maddi olanaklardan yoksun başarılı öğrenciler burslarla eğitim yolunda desteklenecek.

Van ve çevresinde deprem sonrasında yaşanan işsizlik sorununa da çözüm sunmak isteyen Turkcell, Van-Erciş'te 100 kişi kapasiteli MEB İletişim Merkezi açmak için çalışmalara başladı.

Süreyya Ciliv: "Türkiye kumbarası dolacak, Van'a tekrar güneş doğacak."

Toplantıda konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Yaşanan depremlerden hemen sonra bölgedeki vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını bir nebze olsun karşılayabilmek için var gücümüzle çalıştık. Bu hizmetleri verirken zihnimizde daima 'Başka neler yapabiliriz?' sorusu vardı. Neticede ortaya, aklımızı, bilgimizi, deneyimimizi, yüreğimizi ve insanımıza duyduğumuz sevgiyi içine kattığımız umut dolu bir proje çıktı" diyerek, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'de yaşayan insanların çok önemli bir erdemi var: Yardımseverlik. Bu sayede zor zamanlarda kenetlenebiliyor ve büyük güçlükleri aşabiliyoruz. 'Neden daha fazla kurum ve kişiyi dahil etmeyelim, neden bu iyilik hareketi daha çok insana ulaşmasın' diye düşündük ve Türk Eğitim Vakfı ile işbirliğine giderek "Türkiye Kumbarası"nı hayata geçirdik. Turkcell olarak, "Türkiye Kumbarası"na 5 milyon TL atıyor ve diyoruz ki: Milli Eğitim Bakanlığımızın da desteğiyle bir Öğretmen Kampüsü ve bir Öğrenci Yurdu yapacak, onlara sıcak bir yuva kuracağız. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize burs vererek onları eğitim yolunda destekleyeceğiz.. Çağrımız tüm kişi ve kurumlara: Gelin bu kadarla sınırlı kalmasın, Van'da hayatı hep birlikte canlandıralım. "Türkiye Kumbarası"na atacağınız her bir kuruşla daha çok insanımıza ulaşalım ve Van'ı hep birlikte inşa edelim. Türkiye kumbarası dolacak, Van'a tekrar güneş doğacak" dedi.

Ömer M. Koç'un açıklamaları

Ömer M. Koç'un açıklamaları

Erciş'te Milli Eğitim Bakanlığı için bir çağrı merkezi açarak vatandaşlara istihdam imkanı da sunacaklarını belirten Ciliv, projede işbirliği içinde oldukları MEB ve TEV'e desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Süreyya Ciliv, Van için Türkiye Kumbarası'na merhum annesi Müjgan Ciliv ve merhum babası yüksek inşaat mühendisi Etem Ciliv adına 60 bin TL bağışladı. Bu bağış ile modüler projeye bir ev daha eklenecek.

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç ise yaptığı konuşmada, 1967 yılından bu yana Türkiye'de eğitim konusunda 190 binden fazla öğrenciye verilen burslar, yaptırılan 25 eğitim tesisi ile eğitim konusunda Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Vakfı olarak bugüne kadar hep "Gençliğin yetişmesine hizmet, bir insanlık ve vatan borcudur" anlayışıyla hareket etiklerini vurguladı. "Ülkemiz insanına hizmet için paylaştığımız anlayış dolayısıyla Turkcell ile bir araya geldik ve bugün huzurlarınızdayız. "Van için Türkiye Kumbarası" Projesi, hem öğretmeni hem öğrenciyi kapsayan bir proje olduğu için, Türk Eğitim Vakfı için çok anlamlıdır" sözleriyle bu projeye verdiklerini önemin altını çizen Ömer M. Koç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "TEV tüm bu ilkeleriyle ülkemizin yaşadığı doğal afetlerde daha da hassas bir yaklaşım sergilemeyi de kendisine borç bilmektedir. TEV olarak önceki yıllarda yaşanan doğal afetlerde de karşılıksız burs imkanı ile afetlerden etkilenen öğrencilerin eğitimlerini kesintisiz sürdürmeleri için destek olmuştur. Van ve Erciş'de yaşanan deprem felaketinin hemen ardından da TEV olarak harekete geçtik. Bölgeye bizzat gidilerek, Van Valiliği ve ilgililerle irtibat kurarak burs vermeye yönelik çalışmaları derhal başlattık. Yaşanan felaketin yaralarını sarmak amacıyla depremde zarar gören ailelerin teknik ve endüstri meslek lisesi ile yüksek öğrenimde eğitim görmekte olan çocuklarına burs vermeye başlandı. Bu çerçevede ilk aşamada 175 Vanlı öğrencimize burs vermeye başladık. Bu sayı her geçen gün artacaktır. Vanlı depremzede gençlere verilen burslar ve bugün Turkcell ile birlikte lansmanını yaptığımız bu çok değerli proje haricinde TEV olarak 24 derslikli bir okul yaptırma çalışmalarımız da sürmektedir" dedi.

Ömer Dinçer: "Van için Türkiye Kumbarası, kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütlerini bir araya getiren ilk proje"

Protokolün imzalanmasından önce söz alan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise Van'ı bugün ayakta tutanın öğretmenler olduğuna dikkat çekerek, "En kısa sürede normal hayata dönülmesi için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Soğuk havaya, zor koşullara rağmen orada kalan ve görevini canla başla yapan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Bugüne dek pek çok hayırsever kişi ve kurum okul yaptırmak, burs vermek için harekete geçti ama Van için Türkiye Kumbarası, kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütlerini bir araya getiren ilk proje .Turkcell'e böyle bir projeyi başlattığı için teşekkür etmek gerek. Bu katkınızı unutmayacağız." dedi.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Van için Türkiye Kumbarası projesinin protokolüne imza attılar.

Bağışlarla büyüyebilir Öğretmen Kampüsü tasarlandı

Bağışlarla büyüyebilir Öğretmen Kampüsü tasarlandı

Bağışlarla büyüyebilir Öğretmen Kampüsü tasarlandı

Van Merkez'de kurulacak Öğretmen Kampüsü'nün ilk etapta 100 kişi kapasiteli olması planlanıyor. Modüler bir yapıya sahip kampüs, sosyalleşme ve aktivite alanlarıyla tam bir yaşam merkezi olacak. Kampüs'te; 5 dönüm arazi üzerine kurulu 2+1 dairelerden oluşan çelik konstrüksiyon, çekirdek daimi konutlar yer alacak. TEV bünyesinde, Van için Türkiye Kumbarası'nda biriken bağışlar ile Öğretmen Kampüsüsü'ne yeni evler eklenecek, böylece daha çok öğretmene barınma imkanı sağlanacak. Hedef gelecek bağışlarla 1000 eve ulaşmak.

Öğrencilere hem yurt hem burs sağlanıyor

Turkcell tarafından yaptırılacak öğrenci yurdu, 1500 metrekarelik bir alana yayılacak ve 100 kişi kapasiteli olacak. Sosyal alanları da barındıracak yurt; genç dostu, çelik konstrüksiyon, depreme dayanıklı ve güvenli bir yapı şeklinde tasarlanıyor. Yurtta lisede okuyan öğrencilerin kalması planlanılıyor. Yurtta kalacak öğrencilerin seçimi, MEB koordinasyonunda ihtiyaç sahipliği göz önünde bulundurularak gerçekleştirilecek.

Turkcell, Van'da maddi olanaklardan yoksun, başarılı öğrencilere burs da verecek. Endüstri Meslek Liseleri'nde okuyan 100 başarılı öğrenciye sağlanacak burs, Türk Eğitim Vakfı (TEV) işbirliğinde dağıtılacak.

Temel atma Mart'ta

Öğretmen Kampüsü ve öğrenci yurdunun temelleri Mart 2012'de atılacak ve önümüzdeki eğitim-öğretim döneminin başlangıcı olan Eylül 2012'ye yetiştirilecek.

Çağrı Merkezi ile Van-Erciş'te %50'si engelli 100 kişiye istihdam sağlanacak

Van'da istihdam konusunda yaşanan sıkıntıları bir nebze rahatlatmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı önderliğinde Van-Erciş'te açılacak MEB İletişim Merkezi, 100 kişi kapasiteli olacak. 7 gün 24 saat hizmet verecek çağrı merkezi ilk etapta MEB Eğitim Teknolojileri çağrılarını cevaplayacak. Çalışanların öncelikli olarak Van ve çevresinden seçileceği merkezde engelli çalışan oranı %50 olarak planlanıyor. Çağrı merkezinin Mart ayında hizmete açılması planlanıyor.

Bağışlar nasıl yapılacak?

Bağışlar nasıl yapılacak?

"Türkiye Kumbarası"na yapılacak bağışlar ile yardım artacak

Turkcell ve TEV işbirliğinde Van'da daha fazla ihtiyaca yanıt verebilmek amacıyla hayata geçirilen "Van için Türkiye Kumbarası"na yapılan bağışlar, ilk aşamada öğretmen kampüsünü büyütmek üzere kullanılacak. Dileyen kişi ve kurumlar 60.000 TL karşılığında Öğretmen Kampüsü'nde bir ev sahiplenip yapımı için destekte bulunabilecek. Bu evlere destekçi kişi ve kurumların isimleri verilecek. Ayrıca, bağışlar ile büyüyecek olan burslarla öğrencilerin eğitimlerine devam etmesi için destek verilecek.

Nasıl bağış yapılacak?

Dileyen kişi ve kurumlar 60.000 TL karşılığında Öğretmen Kampüsü'nde 2+1, mobilyalı, bir ailenin barınabileceği nitelikte bir ev sahiplenip yapımı için destekte bulunabilecek. Bu evlere, destekçi kişi ve kurumların isimleri verilecek.

5283 numaralı SMS hattına tüm operatörlerden VAN yazıp göndererek 5 TL ile katkıda bulunulabilecek.

www.turkiyekumbarasi.com adresinden kredi kartı aracılığıyla online bağış yapılabilecek.

Çeşitli bankalarda Kampanya özelinde açılan hesap numaralarına işlem ücreti alınmadan banka havalesi/EFT yapılabilecek. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız da Türkiye'deki bankalarda açılan Euro hesaplarına bağışta bulunabilecek.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları