Ve 2 ülkede başladı: X, yeni kullanıcılardan yıllık 1 dolar alacak

Bir dolar bir hesabın bot hesap olmadığını kanıtlar mı? Elon Musk öyle düşünüyor. Eski adı twitter olan sosyal medya platformu X yeni adımını duyurdu.

Ve 2 ülkede başladı: X,  yeni kullanıcılardan yıllık 1 dolar alacak

Yeni Zelanda ve Filipinler'de web sitesi aracılığıyla eskiden Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X'e katılmak isteyenler yılda yaklaşık 1 dolar ödeyecekler. Açıklamada "Bu yeni program, platformu manipüle etmeye ve diğer X kullanıcılarının deneyimini bozmaya çalışan botlara ve spam göndericilere karşı savunmayı amaçlıyor" denildi.

x yaptığı açıklamada botlara karşı geliştirilen programın bir parçası olan aboneliğin iki ülkede başladığını duyurdu. Açıklamada "17 Ekim 2023 itibarıyla iki ülkedeki yeni kullanıcılara yönelik yeni bir abonelik yöntemi olan “Bot Değil”i test etmeye başladık. Bu yeni test, spam'ı, platformun manipülasyonunu ve bot etkinliğini azaltmaya yönelik çabalarımızı desteklemek için geliştirildi" denildi. Açıklamada test uygulamasından mevcut kullanıcıların etkilenmeyeceği belirtildi.

Ayrıca açıklamada Yeni Zelanda ve Filipinler'deki yeni web kullanıcılarının hesaplarını bir telefon numarasıyla doğrulamaları gerektiği belirtiliyor.

X'in gönderisi, yeni 1 dolarlık aboneliğin neden mobil uygulama yerine yalnızca web üzerinden katılan yeni kullanıcılar için olduğunu veya testin neden yalnızca iki ülkede kullanıma sunulduğunu açıklamıyor. X'in bu bölgelerde diğerlerinden daha fazla bot etkinliği gördüğü yorumu yapılabilir. Şirkete göre, "Abone olmaktan vazgeçen yeni kullanıcılar, gönderileri görüntüleme ve video izleme gibi yalnızca 'salt okuma' işlemlerini gerçekleştirebilecek."

Açıklamaya göre 2 ülkedeki abonelik modeli şöyle çalışacak:

Birinci Adım: Telefon Doğrulaması

Bu iki ülkede X üzerinde oluşturulan yeni hesapların öncelikle telefon numaralarını doğrulamaları gerekecek.

İkinci Adım: Abonelik Planınızı Seçin

1 ABD Doları Yıllık Ücret (fiyatlar ülkeye ve para birimine göre değişir). Yeni kullanıcılar, platformun web sürümünde belirli eylemleri gerçekleştirebilecek: İçerik yayınlama, Gönderileri beğenme, diğer hesapların gönderilerini yanıtlama, yeniden paylaşma ve alıntı yapma, aönderileri yer imlerine ekleme.