...Ve Google DNS engeli kalktı (mı?)

Sabah yasaklanan, birkaç saat sonra serbest bırakılıyor; Türkiye interneti giderek garipleşiyor!

...Ve engel kalktı (mı?)

Twitter'a getirilen erişim yasağının ardından çoğu kullanıcı, sosyal ağa Google'ın DNS'leriyle erişmeye başlamıştı. Bugün ise birçok kullanıcı, internete bağlanamamaktan şikayetçi oldu. Bunun sebebi basitti: Google'ın DNS sunucuları da engelliler listesine katılmıştı.

Ancak görünüşe bakılırsa son birkaç saattir Google DNS'lerine gelen engel ortadan kalkmış durumda. Google DNS'leri normal biçimde çalıştığı gibi, sabahkinin aksine "ping" komutlarına cevap veriyor.

Eğer DNS'ler çalışmazsa... Tıklayın...

Google DNS'e gelen yasak kalkmış görünse de Twitter, hala yasak siteler arasında ve sosyal ağı kullanabilmek için Google DNS, OpenDNS gibi çözümlerden veya VPN'lerden faydalanmak gerekiyor.

Türkiye'de internet giderek daha da karmaşık bir hal alıyor. Sabah engellenen öğlen açılıyor, mahkeme kararı olmadan siteler engelleniyor... Hangi sitenin ya da sevisin neden kapalı olduğu; hatta kapalı olup olmadığı bile anlaşılamıyor. Biz de olan biteni şaşkınlıkla izliyoruz. Ama bize göre Türk internet kullanıcıları, tüm bu olup bitenleri hiç haketmiyor. Bakalım daha neler göreceğiz...

Okuyucu Yorumları