...Ve hesaplar tamamen siliniyor

Facebook'un, Oculus'u satın almasının ardından hayatına devam eden Oculus hesapları için artık sona gelindi. Zuckerberg son kalan Oculus hesaplarının da Meta'ya entegre edilmesi için bir ay zaman tanıdı.

...Ve hesaplar tamamen siliniyor

Eğer sanal gerçeklik gözlüğü Oculus'u kullanıyorsanız veya Oculus hesabınızı hala bir Meta hesabına taşımadıysanız, bunu yakında yapmak isteyebilirsiniz. Kullanıcılara gönderilen bir e-postada şirket, Oculus hesaplarını 29 Mart 2024 tarihinde sileceğini ve uygulamalarınızı, uygulama içi satın alımlarınızı, mağaza kredilerinizi ve daha fazlasını yeniden etkinleştirmenizi veya geri almanızı engelleyeceğini söylüyor. O tarihten önce bir Meta hesabına geçmezseniz başarılarınızı, arkadaş listenizi ve Oculus hesabınızla oluşturduğunuz tüm içerikleri kaybedeceksiniz.

Oculus hesapları, yeni kullanıcıların Facebook hesaplarıyla kaydolmasını zorunlu kılmaya başladığı 2020 yılından bu yana hala kullanımdaydı ancak artık Zuckerberg Oculus hesaplarının fişini çekiyor. Meta, 2022'de Oculus'a bir Meta hesabı oluşturma özelliği ekleyerek Facebook hesaplarını Quest başlıklarına bağlamak istemeyen kullanıcılara bir alternatif sunmuştu. Meta, Ocak 2023'te de kullanıcıların Oculus hesaplarıyla oturum açmalarına izin vermeyi bıraktı. Eğer bir çekmecede tozlanan bir Quest'iniz varsa, Oculus hesabınızı Meta hesabına taşımak için son şansınız.

Bu arada 20 yaşında geliştirmeye başladığı Oculus başlıklarını milyar dolarlık bir anlaşmayla Zuckerberg'e satan Palmer Luckey buradan kazandığı parayla bir savunma şirketi kurmuştu ve şimdilerde ABD ordusuna, sanal gerçeklik gözlükleriyle çalışan drone'lar satıyor. Bu dip bilgi de aklımızın bir köşesinde dursun...