View Master, 2016 için yenilendi!

Çocukluğumuzun efsane oyuncağı, 2016 için tam bir sanal gerçeklik deneyimine dönüştü!

O da çağa uydu!

Küçük film şeritlerine gözlüklerle bakmamızı sağlayan cihazlarıyla tanınan View-Master'ın üreticisi Mattel, yeni sanal gerçeklik başlığıyla boş durmadığını gösterdi.

Mattel'in View Master'ları, 1939'da çıktığından bu yana eğitimde kullanıldı. 2015 için tekrar tasarlanan oyuncak, akıllı telefonunuzla bir araya gelebiliyordu ancak hoparlör olarak telefonunuzun hoparlöründen faydalanıyordu. Bu durum, ses kalitesinin beklenen seviyenin altında kalmasına neden oluyordu.

Yeni View-Master Viewer DLX ise bir kulaklık girişi ve odak ayarıyla geliyor. Bu sayede daha gerçekçi ve sorunsuz bir sanal gerçeklik deneyimi elde etmenizi sağlıyor. 2015'te çıkan View-Master'ın 30 dolarlık fiyatına karşın yeni DLX'in 40 dolara satılacağı söyleniyor.

DLX, sanal gerçeklik bileşenleri olarak klasik fotoğraf disklerini kullanmaya devam ediyor. Örneğin "güneş sistemi deneyimi" paketi, View-Master uygulamasıyla entegre olarak uzay araçlarının ve gezegenlerin görünmesini sağlıyor.

Mattel'den 3 boyutlu yazıcı

Mattel'den 3 boyutlu yazıcı

Yeni duyurulan ThingMaker ise kendi oyuncaklarınızı üretmenizi sağlayan bir 3 boyutlu yazıcı. 3 boyutlu yazıcılar normalde modelleme yazılımlarında uzmanlık gerektiriyor. Ancak ThingMaker ile gelen kullanımı basit uygulamayla oyuncak tasarlamak oldukça kolay ve dahası cihazın güvenlikli yapısı, çocukları yazıcının ısınan parçalarından uzak tutuyor.

Sonbahar aylarında satışa sunulacak olan ThingMaker için 300 doları gözden çıkarmanız gerekecek.

Okuyucu Yorumları