Vision Pro şifrenizi mi unuttunuz? Öyleyse yola çıkmaya hazırlanın

Apple Vision Pro şifresini unutan kullanıcıların, şifrelerini sıfırlamak için bir Apple Store'u ziyaret etmekten başka çareleri olmadığı ortaya çıktı.

Vision Pro şifrenizi mi unuttunuz? Öyleyse yola çıkmaya hazırlanın

3.499 dolarlık bir cihaz aldığınızda, ilk kurulum sırasında seçtiğiniz şifreyi sıfırlamanız gerekirse, bunu kendinizin kolay bir şekilde yapabileceğinizi düşünebilirsiniz. Sonuçta şifreleri unutmak veya karıştırmak oldukça normaldir ve şifreyi genellikle cihazın kendisinden veya bir bilgisayardan oldukça kolay bir şekilde sıfırlamak mümkündür.

Ancak Apple Vision Pro başlığı için durum böyle değil. Apple Vision Pro şifrenizi unuttuysanız ve sıfırlamanız gerekiyorsa, şu anda cihazınızı bir Apple Store'a götürmek veya şirkete göndermek dışında bunu yapmanın başka yolu bulunmuyor.

Bu aslında çok basit bir görevi gerçekleştirmek için gereksiz derecede karmaşık bir prosedür gibi görünüyor. Kullanıcıların, Apple Vision Pro’yu optik kimlik doğrulamasını kullanacak şekilde ayarlarken altı haneli bir şifre belirlemeleri gerekiyor. İsterlerse şifre kullanmamaya karar verebilirler ancak bu durumda biyometrik oturum açma seçeneklerini kullanamaz hale gelirler.

Apple Vision Pro’nun piyasaya sürülmesinden beri çok az zaman geçti. Bloomberg, Apple’ın destek hattının şimdiden başlık şifrelerinin unutulmasıyla ilgili şikayetlerle dolu olduğunu ve insanların şifreleri nasıl sıfırlayacaklarını bulmaya çalıştıklarını bildiriyor.

Apple’ın destek temsilcileri, müşterilere şu anda Apple Vision Pro şifresini sıfırlamanın tek yolunun, cihazlarını Apple personelinin sıfırlayabileceği bir Apple Store’a götürmeleri veya başlığı AppleCare müşteri desteğine postayla göndermek olduğunu söylüyor.

Basitçe söylemek gerekirse Apple, Vision Pro için 3.499 dolar ödeyen kişilerin kendi cihazlarında şifrelerini sıfırlamalarına izin vermiyor. Bunun yerine şirket, onları cihazı şirkete geri getirmeye zorluyor ve onlar için şifre sıfırlama işlemini gerçekleştiriyor. Bu, Apple’ın bir yazılım güncellemesiyle kolayca düzeltebileceği, gereksiz derecede karmaşık bir süreç gibi görünüyor, ancak güvenlik ve benzeri endişeler sebebiyle bunu yapıp yapmayacağını zaman gösterecek.