vivo V30 Lite, Türkiye'de ön satışa çıkıyor

vivo'nun 80W hızlı şarj özelliğiyle öne çıkan akıllı telefonu vivo V30 Lite, 4 yıl pil garantisi ile Türkiye'de de ön satışa sunuluyor.

vivo V30 Lite, Türkiye'de ön satışa çıkıyor

vivo, 80W hızlı şarj özelliğiyle öne çıkan akıllı telefonu vivo V30 Lite'ı 26 Nisan tarihi itibarıyla online satış kanalı üzerinden Türkiye'de de ön satışa sunuyor. vivo, ön satışa özel sepette 1000TL indirim, 1499TL değerinde TWS3e Kablosuz Kulaklık, ekstra 1 yıl üretici garantisi ve 4 yıl pil garantisi hediye ediyor.

vivo, 80W Hızlı Şarj teknolojisi ile telefonun yaklaşık 30 dakikada yüzde 80'e kadar şarj edilebildiğini iddia ediyor. Akıllı Şarj Motoru 2.0 özelliğinin ise şarj işlemini optimize ederek pilin aşırı ısınmasını ve aşınmasını önlediğini belirtiyor. Ayrıca Gece Şarj Koruması ile telefonun şarjının yüzde 80'e ulaştığında otomatik olarak şarjın kesilmesi öne çıkan özelliklerinden. Şirket, bu sayede pilin aşırı şarj olmasının önüne geçilerek pil ömrünün uzatıldığını belirtiyor.

Bununla birlikte vivo, V30 Serisi için lansmana sunduğu garanti hizmetini V30 Lite'da da vermeye devam edecek. Şirket, Türkiye'de pil sağlığı takip fonksiyonuna sahip ilk Android akıllı telefonlar biri olan V30 Serisi için 4 yıl boyunca geçerli, pil sağlığı yüzde 80'in altına düşerse ücretsiz değişim garantisi sunuyor.

vivo V30 Lite, Orman Yeşili ve Mercan Siyahı olmak üzere iki model ile geliyor. Orman Yeşili modelinde renk değiştiren bir Florit AG Cam bulunuyor. Renk değiştirebilen bu teknoloji sayesinde cihaz, UV ışığına maruz kaldığında, 3 saniyede rengi canlı yeşil renge dönüşüyor. Mercan Siyahı modelinde ise 3D Kristal Doku bulunuyor.

vivo, V30 Lite'ın IEC standardı 60529 kapsamında IP54 ile sınıflandırılarak ve kontrollü laboratuvar koşullarında test edilerek su sıçramasına, suya ve toza karşı dayanıklılığının kanıtlandığını belirtiyor. Ayrıca arka kapak tasarımında kullanılan Florit AG teknolojisinin aşınmaya, çizilmeye ve parmak izine karşı dayanıklık olduğu iddia ediliyor.

Ekran tarafında cihazda 120 Hz hızında Ultra Vision AMOLED ekran bulunuyor. Ekran parlaklığı ise 1200 nit olarak belirlenmiş durumda ve HBM Parlaklık Modu sayesinde güneş ışığı altında görünürlüğün artırılması hedefleniyor. Ayrıca vivo, daha iyi bir görüntüleme deneyimi sunmak amacıyla akıllı telefonun yüzde 91,90 ekan-gövde oranına sahip olduğunu belirtiyor.

vivo V30 Lite'ın arka kısmında 50 MP'lik bir ana kamera mevcut. Kamera özellikleri arasında portreyi çevreleyen yıldızlara benzer ışık efektleri veren Bokeh Yansıma Portresi bulunuyor. Aynı anda hem ön hem de arka kameralarla vlog çekimi yapılmasına da imkan veren vivo V30 Lite, ayrıca düşük ışık koşulları için Süper Gece Algoritması kullanıyor.