vivo yeni katlanabilir amiral gemisi telefonları X Fold2 ve X Flip'i tanıttı: İşte özellikleri ve fazlası

vivo, amiral gemisi yeni nesil katlanabilir akıllı telefonu vivo X Fold2'yi ve ilk küçük katlanabilir modeli vivo X Flip’i Çin'de kullanıcıların beğenisine sundu.

vivo'nun yeni katlanabilir telefonları X Fold2 ve X Flip tanıtıldı

vivo, amiral gemisi yeni nesil büyük katlanabilir akıllı telefonu vivo X Fold2 ve ilk küçük katlanabilir modeli vivo X Flip’i Çin'de tanıttı. Her 2 telefon da sunduğu özellikleri ve katlanabilir tasarımları ile katlanabilir akıllı telefonlar alanında çıtayı yükseltmeyi amaçlıyor.

vivo X Fold2

vivo, katlanabilir akıllı telefonlarının geliştirilmesinde birinci nesil X Fold'dan bu yana amiral gemisi performansına ve optimum kullanıcı deneyimine öncelik veriyor. Yeni nesil vivo X Fold2, amiral gemisi teknik özelliklerin yanı sıra, kullanıcılara yenilikçi bir deneyim için geniş bir ekranın avantajını vadediyor. 2K+ çözünürlüğe ve 1.800 nit maksimum parlaklığa sahip 8.03 inç E6 ana ekranı, vivo X Fold2’yi katlanabilir akıllı telefonlar arasında önemli modellerden biri haline getiriyor. Cihazın hem ana hem de kapak ekranları 120 Hz tazeleme hızını destekliyor.

vivo X Fold2, geliştirilmiş SPU, LPDDR5X ve UFS 4.0 ile Snapdragon 8 Gen 2'den güç alıyor. 3D Ultrasonik Çift Ekranlı Parmak İzi Tarama ve kablosuz kayıpsız Hi-Fi gibi özelliklerle gelen vivo X Fold2, 50 W kablosuz FlashCharge desteğine sahip 4800 mAh (tipik) pili ve 120 W çift hücreli FlashCharge hızlı şarj özelliğine de sahip.

Bir önceki X Fold modelinden yaklaşık 33 gram daha hafif ve 2 mm daha ince tasarıma sahip olan vivo X Fold2’de, sağlamlık ve yorulma direncini artırmak için kullanılan ince ve dayanıklı menteşe telefonun ömrünü önceki modele oranla yüzde 33 artırıyor. X Fold2’nin menteşesi 400 binden fazla katlamaya karşı test edilmiş ve bu performansıyla ile TÜV Rheinland sertifikası almayı başarmış.

vivo X Fold2, 50 MP VCS Gerçek Renkli Ana Kamera ve ZEISS Sinematik Video Modu'na sahip. ZEISS Free-Stop (Serbest Durdurmalı) Çekim Deneyimi ile Görüntüleme özelliği ile kullanıcıların bir tripoda ihtiyaç duymadan gezinme modunda kolaylıkla kayıpsız fotoğraf yakalamalarına yardımcı oluyor.

vivo, büyük bir ekrana sahip olan vivo X Fold2'nin yazılım tasarımını çeşitli çalışma senaryolarına uyacak şekilde özelleştirerek çoklu görevleri çok daha kolay hale getirmeyi amaçlamış. Cihazın gezinme özellikleri, farklı katlama şekillerinde kesintisiz pencere geçişine olanak tanıyor ve gezinerek video izlemeyi ve aramayı destekliyor.

Kırmızı, mavi ve siyah renk seçenekleri ile sunulan vivo X Fold2, kamera kenarlarında vegan deri, cam ve klasik üçgen çukur desenlerini birleştirerek selefinin tasarım dilini takip ediyor. Telefonun tasarımı, geleneksel Çin kültürünü modern teknoloji estetiğiyle harmanlıyor.

vivo X Flip

vivo'nun katlanabilir telefon yelpazesine yeni eklenen kompakt modeli vivo X Flip; daha taşınabilir tasarımıyla öne çıkıyor. Cihaz, sadeleştirilmiş bir görsel efekt için Dual-Tone Step Design adıyla 2 kamerayı entegre bir tasarımda bir araya getiriyor. Geniş bir kapak ekranına sahip olan telefonun her 2 kapağındaki mikro kavis yer alıyor. Havacılık sınıfı alüminyum alaşımdan yapılmış çerçevesi ile vivo X Flip, katlanıp kapatıldığında yaklaşık bir pudra kutusu boyutuna gelebiliyor, açıldığında ise 7,75 mm kalınlığı ile ele kolaylıkla sığıyor.

Serbest Durdurmalı Çekim Deneyimi ile ZEISS Görüntüleme özelliği ile güçlendirilen vivo X Flip'te yer alan DV modu, kullanıcıların telefonu yatay olarak kullanarak vlog'lar ve film benzeri videolar çekebilmelerine olanak tanıyor. Telefonda kullanılan 50 MP VCS Gerçek Renkli Ana Kamera, OIS teknolojisi ve ZEISS Stil Portre özelliği, mobil fotoğrafçılığa önem verenler için önemli geliştirmeler.

500 bin katlamaya dayanıklılığını TÜV Rheinland sertifikası ile belgeleyen vivo X Flip, Snapdragon 8+ Gen 1 işlemciden güç sağlıyor. Telefonun ekranı 120 Hz tazeleme hızını destekliyor ve LTPO uyarlanabilir yenileme ve 1920 Hz'de yüksek frekanslı PWM karartma teknolojileriyle de dikkat çekiyor. vivo X Flip'te kullanılan batarya 4400 mAh kapasitesinde olurken 44W FlashCharge desteği de bulunuyor.

vivo X Flip, Rombik Mor, Altın Sarısı ve Elmas Siyahı olmak üzere 3 renk seçeneği ile satışa sunuluyor.

vivo X Fold2 ve vivo X Flip'in Türkiye'de satışa sunulup sunulmayacağı henüz belli değil. Peki, sizler bu telefonları Türkiye'de görmek ister misiniz? Yorumlarınızı aşağıda bekliyoruz.