VLC, bir kez daha App Store'a dönüyor!

App Store macerası yılan hikayesine dönen popüler uygulama, bir kez daha geri dönüyor!

Yine geri dönüyor!

Geçtiğimiz yıl App Store'a dönüşü ile sevindiren, ancak Apple tarafından tekrar fişi çekildikten sonra yaklaşık on aydır ortalarda gözükmeyen medya oynatıcı VLC for iOS geri döndü; ancak şimdilik sadece bazı kullanıcıların App Store'larına.

Bazı ülkelerdeki iOS kullanıcıları şu anda VLC'nin yeni sürümü indirilebilir halde App Store'da görmekte. Telefonundan silmeyen bazı eski kullanıcılara da keza güncelleme olarak ulaşmış bulunuyor.

Birkaç yıl öncesinin en popüler iOS medya oynatıcısı olan VLC bilindiği gibi lisans problemleri sebebiyle App Store'dan çekildikten sonra geri dönüş yapmış, ardından da tekrar ortadan kaybolmuştu. Aslında programın baş geliştiricisi daha önce yaptığı açıklamada VLC'nin App Store'e birkaç gün içinde geri dönüş yapabileceğini belirtmişti, ancak o açıklamanın üzerinden aylar geçti ve uygulama konusunda da açıkça hiç bir yeni açıklama veya işaret gelmedi.

Kısıtlı da olsa VLC sahnelere geri dönmüş gözüküyor. Muhtemelen kısa zaman sonra, 2.4.1 sürümüyle yeniden dünya çapında indirmeye açılacak.

Okuyucu Yorumları