Vodafone Arena, 4G'ye şimdiden hazır

Vodafone Türkiye, yapımı devam eden Vodafone Arena'yı 4G teknolojisine hazırlıyor.

Vodafone Arena 4G'ye hazır

Beşiktaş JK ile Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza atan Vodafone Türkiye, yapımı devam eden ve tamamlandığında Türkiye'nin ilk akıllı stadyumu olacak Vodafone Arena'da taraftarlara ve ziyaretçilere 4G deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Tüm sistem ve ekipmanların 4G-LTE teknolojisini destekleyecek şekilde tasarlandığı Vodafone Arena'da, 150 Mbps'ye varan hızlarda 4G bağlantısı sunulacak.

Toplam 41.903 koltuk kapasiteli Vodafone Arena'da, çatıya ve kapalı alanlara kurulacak, son derece yüksek veri aktarımı kapasitesine sahip antenler, Arena'da kapsama sorunu yaşanmamasını sağlayacak. 4G bağlantısı için çatıda 74 ayrı noktadan kapsama sağlanacak. Vodafone Arena'nın soyunma odaları, restoranlar, asansörler ve otopark girişi gibi kapalı alanlarda ise yaklaşık 250 ayrı noktadan kapsama sağlanacak. Bunlara ek olarak, maç öncesi ve sonrasında 16 özel anten kullanımıyla ziyaretçilerin 4G deneyimi artırılacak.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, şunları söyledi:

"Türkiye'nin uçtan uca dijital kalkınması hedefiyle ilan ettiğimiz Dijital Dönüşüm Hareketi doğrultusunda teknoloji yatırımlarımızı artırarak sürdürüyoruz. Geleceğin teknolojisi olarak gördüğümüz 4G mobil internet şebekesini abonelerimize ilk günden itibaren en hızlı ve en kolay şekilde ulaştırmak üzere çalışmalarımızı yoğunlaştırmış bulunuyoruz. Bu kapsamda, dijital dönüşüm vizyonumuzun 'abidesi' olarak yükselen Vodafone Arena'yı da 4G teknolojisiyle donatıyoruz. Bir 'gönül birliği' olarak gördüğümüz Beşiktaş JK sponsorluğumuz kapsamında, Vodafone Arena'ya dünyanın en ileri teknolojik altyapılarından birini kuruyoruz. Beşiktaşlılar, 4G sayesinde, mobil iletişimde daha yüksek aktarım hızları, kapasite ve kalite ile tanışacaklar. Vodafone olarak, Türkiye'nin ilk 4G bağlantılı stadyumunu hayata geçirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Teknolojinin küçük mucizelerini sunarak abonelerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz."

Okuyucu Yorumları