Volumouse: Fare tekerleği deyip geçmeyin

Bu minik araçla, bildiğiniz fare tekerleğinin neler yapabildiğini görünce siz de çok şaşıracaksınız!

Fare tekerleği deyip geçmeyin

Özellikle masaüstü bilgisayar kullanıcılarının asla vazgeçemeyecekleri bir arabirim unsuru olan fare tekerleği yeniden keşfediliyor. Web sayfalarında yukarı aşağı hareket etmek veya en fazla ALT ve CTRL tuşlarıyla birlikte ekranı yakınlaştırmak için kullandığımız fare tekerleği, Volumouse isimli küçük bir program sayesinde tüm potansiyelini ortaya koyuyor.

Programın sade ve kullanımı kolay menüleri aracılığıyla fare tekerleğini, belirlediğiniz klavye tuşlarıyla eşleyerek ekran parlaklığını arttırıp azaltmak, bilgisayarın sesini açıp kısmak ve daha yığınla işlev için kullanabilirsiniz. Ekran parlaklığı, pencere parlaklığı ve ses gibi aşamalı olarak arttırılan ve azaltılan işlevlerde, fare tekerleğinin ne hassaslıkta davranacağını belirlemek de mümkün.

Yani Volumouse sayesinde tekerleğin tek bir aşağı hareketiyle sesi tamamen ya da aşamalı olarak yavaş yavaş kısabilirsiniz. Özellikle gün boyu bilgisayar ekranı karşısında çalışmak zorunda olanların, günün farklı saatlerinde farklı ışık yoğunluklarında ekran parlaklığını değiştirebilme, açık pencereyi saydamlaştırarak arkasını görebilme gibi işlevleri yoğun olarak kullanacaklarını tahmin ediyoruz.

Download: Volumouse

Okuyucu Yorumları