Walkman'i bırak, iPod'a bak: Sony şaşırttı

Sony, yeni müzik sisteminde kendi Walkman teknolojisini kenara itip Apple'ın iPod'una destek veriyor

Sony Walkman'i aldattı!

Taşınabilir müzik cihazı dendiğinde akla gelen ilk isim, hiç kuşkusuz Sony'nin Walkman'leri olacaktır. Kasetli modellerle başlayan Walkman fırtınası, günümüzde de MP3 çalarla devam ediyor.

Ancak Sony, geliştirdiği yeni müzik sistemi Muteki Xross Fade LBT-DJ2i'de kendi efsanesini bir kenara itip Apple'ın iPod'larına destek vermeye karar vermiş. Muteki Xross Fade, en basit tanımıyla, üzerinde iki adet iPod dock'u, yani giriş yuvası bulunan görkemli bir hi-fi müzik sistemi. 450 Watt ses çıkış gücü sağlayan iki büyük hoparlör ve bir de ikiz subwoofer'dan oluşan sistemin kumanda merkezine iki adet iPod yerleştirilebiliyor. Bu iPod'larda bulunan şarkılar mix'lenebiliyor, aralarında geçiş yapılabiliyor... Kısacası Muteki Xross Fade, ortalama bir DJ'in tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Sisteme harici CD çalar gibi cihazları bağlamak da mümkün. USB yuvası ise, çalınan müziğin kolayca kaydedilmesini sağlıyor. Şaşırtıcı olan diğer bir nokta ise, neredeyse tüm Sony cihazlarında kendine yer bulan Memory Stick yuvasının Muteki Xross Fade üzerinde bulunmaması.

Muteki Xross Fade LBT-DJ2i'nin Eylül ayı ortalarında, 500 Dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları