WatchOS güncellemesi işleri karıştırdı!

Apple'ın yayınladığı son güncelleme, bazı kullanıcılar için büyük bir probleme yol açtı!

İşleri karıştıran güncelleme!

Apple Watch'un alt tarafında bulunan gizemli "aksesuar" portu, saat piyasaya sürüldüğünden bu yana bazı geliştiricilerin ilgisini çekiyor. Ancak yeni bir watchOS güncellemesiyle işlevini yitiren port, bazı "aksesuarları" kullanılmaz hale getirdi.

Halk arasında "Geliştirici portu" ismiyle anılan port, bazı üreticiler tarafından Watch'a ek işlevler sunmak üzere kullanılmaktaydı. Örneğin Reserve Strap adlı aksesuar, akıllı saate 30 saatlik ek pil ömrü getiriyordu. Ancak güncellemenin portu kullanım dışı bırakmasının üzerine firma, tüm sevkiyatını durdurmak zorunda kaldı.

Reserve Strap, blog'unda konuyla ilgili şöyle bir açıklama yaptı: "watchOS 2.0.1 ile birlikte Apple External Accessory Protocol'de yapılan beklenmedik bir değişiklik, Reserve Strap'in işlevlerini devre dışı bıraktı.

Bu hata, Apple Watch ile aksesuarlar arasındaki iletişime engel oluyor. Apple, Watch'a yönelik resmi MFi programı ortaya çıkana kadar portun kullanımını askıya almış bulunuyor."

WatchOS 2.0.1'e yükseltmeyenler Reserve Strap aksesuarını kullanmaya devam edebiliyorlar, ancak şu an itibariyle yeni bir Reserve Strap satın almak mümkün değil. Aksesuarın bir daha satılıp satılmayacağı konusu da şimdilik belirsiz. Reserve Strap, kullanıcılardan Apple Hardware Evangelism takımına eposta göndermelerini veya Apple.com'daki geri bildirim aracını kullanmalarını, Apple'dan lisans programı yerine geçecek bir MFi oluşturmasını istemelerini rica ediyor.

Okuyucu Yorumları