WhatsApp'a Facebook’un Bitmoji stili avatarları geliyor

WhatsApp, Instagram ve Facebook'ta çok sık kullanılan bu özelliği şimdi de WhatsApp'a taşıyor.

WhatsApp'a Facebook’un Bitmoji stili avatarları geliyor

Facebook’un Bitmoji stili avatarları Instagram ve Messenger’da popüler bir şekilde kullanılıyor. Ve şimdi bu seçenek WhatsApp’a da geliyor. WABetaInfo’nun haberine göre WhatsApp özelleştirilebilir avatar desteğini 2.22.23.9 betası ile birlikte sınırlı sayıda kullanıcı üzerinde test etmeye başladı.

Bu özelliğe erişimi olanlar, ayarlar menüsünde kendilerinin dijital versiyonunu kişiselleştirmek için kullanabilecekleri yeni bir "Avatar" kategorisi görecekler. Tıpkı Meta'nın diğer uygulamalarında olduğu gibi, WhatsApp daha sonra bu avatarın farklı pozlarının olduğu bir çıkartma paketi oluşturuyor ve kullanıcılar mesajlaşırken kendilerini ifade etmek için bu çıkartmaları kullanabilecek.

WhatsApp’ın bu özelliği tüm Android kullanıcılarına açıp açmayacağı veya iOS’a getirmeyi düşünüp düşünmediği bilinmiyor. Meta, konu hakkında herhangi bir açıklama yapmış değil.

Meta avatarları ilk olarak 2019'da Messenger ve Haber Kaynağı'nda tanıttı ve bunlar 2020'de Facebook yorumlarında ve hikayelerinde kullanılabilir hale geldi. Bu yılın başlarında şirket avatarlarına yeni bir 3D görünüm kazandırdı ve kullanıcıların bunları profil resimlerine ve hikaye gönderilerine eklemesine izin vermeye başladı. O dönemde, Meta'nın avatarlar ve kimlikten sorumlu genel müdürü Aigerim Shorman, güncellemeyi Meta'nın yalnızca sanal içerik değil, metaverse fikrini geliştirmeye yönelik çabalarının bir parçası olarak düşündüğünü belirtmişti.