Otomatik olarak susturulacak: WhatsApp'ın yeni özelliği, bilinmeyen numara kabusuna son verecek

WhatsApp, pek kullanıcının kabusu olan bilinmeyen numaralar konusunda beklenen adımı nihayet attı. Artık bilinmeyen numaralar, otomatik olarak susturulabilecek.

WhatsApp'ın yeni özelliği, bilinmeyen numara kabusuna son verecek

Meta’nın anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların bilinmeyen numaralardan gelen aramaları otomatik olarak susturmasına imkan tanıyan yeni bir gizlilik özelliğine kavuşuyor. Bu özellik, bilinmeyen kişilerden gelen, dolandırıcılık veya istenmeyen mesaj olabilecek aramaların filtrelenmesine yardımcı olmayı amaçlıyor.

WhatsApp, otomatik olarak susturulan aramaların Aramalar sekmesinde ve bildirimlerinizde görüneceğini söylüyor. Bu şekilde, onları daha sonra inceleyebilir ve önemli biri olduğunu fark ederseniz geri dönebilirsiniz.

Yeni WhatsApp bilinmeyen arayanları susturma özelliğini kullanmak için Android veya iOS cihazınızda uygulamanın en son sürümünü çalıştırıyor olmanız gerekir. Ayarlar > Gizlilik sekmesine giderek aşağı kaydırdığınızda karşılaşacağınız Aramalar seçeneğine dokunun. Bir sonraki ekranda, Bilinmeyen Kullanıcıları Sessize Al yazan seçeneği aktif edin.

Gizlilik Kontrolü aracı

WhatsApp, bu yeni özelliğin dışında, önemli gizlilik ayarlarında size yol gösterecek adım adım kullanıcı arayüzüne sahip yeni bir Gizlilik Kontrolü aracı da ekledi. Uygulamadaki Gizlilik sayfasındaki “Kontrolü Başlat” seçeneğine dokunarak özelliği kullanabilirsiniz.

Anlık mesajlaşma uygulaması kısa bir süre önce, kullanıcıların gizli sohbetlerini güvenli bir klasörde gizlemelerine olanak tanıyan Sohbet Kilidi adlı bir gizlilik özelliğini kullanıma sunmuştu. Ayrıca, uzun zamandır beklenen, kullanıcıların gönderilen mesajları düzenlemesine olanak tanıyan özelliği de ekledi, yeni bir Güvenlik Merkezi başlattı ve uygulamalarını Android ve iOS için yeniden tasarladı.

WhatsApp’ın son zamanlarda kazandığı yeni özelliklerin arasında, yöneticilerin takipçilerine tek yönlü mesajlar göndermesine olanak tanıyan Kanallar özelliğini de bulunuyor.

Beta sürümlerinde görüldüğü üzere WhatsApp, kullanıcıların görüntülü görüşmeler sırasında ekranlarını paylaşabilecekleri bir özelliği de test ediyor. WhatsApp Beta, mobil cihazlarda, kullanıcıların 60 saniyeye kadar uzunluğa sahip kısa video mesajları göndermelerine olanak tanıyor.