WhatsApp, bir süredir beklenen yeniliği yaptı; süre uzadı

WhatsApp’a gelmesi beklenen yeni özellik nihayete hayata geçiriliyor; süre uzuyor...

Beklenen oldu; WhatsApp süreyi uzattı

WhatsApp, gönderilen bir mesajın silinmesi için kullanıcılarına artık 2 günlük uzun bir süre tanıyor. Gönderilen mesajlar, gönderildikten 48 saat sonra bile silinebilecek. Bugüne kadar WhatsApp kullanıcılarının karar vermek için sadece bir saati vardı.

WhatsApp, Twitter'da kullanıcıların herhangi bir mesajı silmek için acele etmelerine gerek olmadığını doğruladı. Bir kullanıcının bir mesajı silmek istemesi durumunda, gönder tuşuna bastıktan sonra mesajları sohbet geçmişinden silmek için "2 günden biraz fazla" süresi var.

Bir mesajı silme yeteneği yeni değil. Ancak bu son kararla WhatsApp zaman dilimini önemli ölçüde uzatmış oluyor. Bir mesajı silmek de oldukça kolay. Mesajın gönderildiği WhatsApp grubunu veya bireysel sohbeti açın, silinecek içeriğe uzun dokunun ve “Sil”e basın. Kullanıcılara "Herkes için sil" veya "Benim için sil" seçenekleri sunuluyor.

Bugüne kadar WhatsApp kullanıcıları, gönder tuşuna bastıktan sadece bir saat sonra yukarıda belirtilen seçeneklere sahipti. Ancak ilerleyen zamanlarda kullanıcıların mesajları silmek için 2 günden fazla süreleri olacak.

Bu arada, silme işleminin çalışması için her iki tarafın da WhatsApp'ın en son sürümüne sahip olması gerekiyor.