WhatsApp bir kez daha çöktü: WhatsApp'ta yaşanan erişim sorunları sosyal medyada gündem oldu

WhatsApp'ta bir kez daha erişim sorunları yaşandı. Kullanıcılar, "WhatsApp çöktü mü?" sorusunun cevabını aramak için sosyal medyaya akın etti. Dünyanın dört bir yanından kullanıcılar Whatsapp'ta problem yaşadıkları yönünde mesajlar paylaştı. DownDedector'e göre de bildirimler hızla yükseldi.

WhatsApp çöktü mü?

2 milyardan fazla kullanıcı tarafından kullanılan, Meta'nın sahip olduğu mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bir kez daha dünya çapında bir kesinti ile karşı karşıya kaldı. On binlerce kullanıcı, sosyal uygulamada mesaj gönderme ve alma sorunları bildirdi. Sorun, 23.50 itibarı ile çözüldü. Yaklaşık 1 saat süren soruna neyin sebep olduğu bilinmiyor.

WhatsApp, Türkiye saati ile yaklaşık 23.00'den itibaren erişim sorunları yaşadı. Kullanıcılar, hizmete bağlanamadı, mesaj gönderip alamadı. Whatsapp'ın sadece Mobil versiyonu değil Web sürümünde de sorun olduğu görüldü. Bu yüzden sosyal medya, "WhatsApp çöktü mü?" sorusunun cevabını arayanlarla dolup taşmaya başladı.

DownDetector'a göre sorun Dünya çapında

Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da, sorunun Dünya'nın büyük kısmında yaşandığı görülüyor. DownDedector verileri de bu durumu ispatlıyor. Whatsapp'la ilgili bildirilen sorunların çoğu uygulamada mesaj göndermeyi içeriyor. İlk verilere göre kullanıcıların yüzde 60'ı mesaj gönderirken sorun yaşadığını söyledi, yüzde 26'sı uygulamayla ilgili sorun bildirdi. Kullanıcıların yüzde 14'ü mesaj almada sorun yaşadığını bildirdi.

WhatsApp, Twitter'da gündemin 1 numarasına oturdu

Kullanıcı yorumları da, WhatsApp'ın pek çok bölgede erişim sorunları yaşadığını gösteriyor. Twitter gündeminin ilk sırasında da WhatsApp etiketinin bulunması dikkat çekti.

WhatsApp açıklama yaptı

WhatsApp, yaptığı açıklama ile sorunun farkında olduğunu ve düzeltmek için çalıştığını duyurdu.