WhatsApp geçmişini Android - iOS arasında taşımak artık çok daha kolay

WhatsApp, sohbet geçmişini Android ve iOS cihazlar arasında taşımayı çok daha kolay hale getiren adımı nihayet attı.

WhatsApp geçmişini Android - iOS arasında taşımak artık daha kolay

WhatsApp'ın sohbet geçmişlerini bir Apple iPhone'dan bir Android akıllı telefona (veya tam tersi yönde) aktarmak isteyenler için artık makul bir seçeneği var. Anlık mesajlaşma uygulamasının ana şirketi Meta, geçmişte süreci engelleyen tüm engelleri veya sınırlamaları kaldırdı.

Samsung markalı bir cihaza sahip olan Android akıllı telefon kullanıcılarının çoğu, tüm WhatsApp verilerini bir iPhone'dan çekme yeteneğine sahipti. Bu yetenek artık diğer şirketler tarafından yapılan Android akıllı telefonlarda da kullanılabiliyor.

WhatsApp, resmi Twitter kullanıcı hesabından, sohbet geçmişini bir Apple iPhone'dan bir Android akıllı telefona veya tam tersi yönde aktarma yeteneğini doğrulayan bir tweet yayınladı. Uygulama, kullanıcılara "tercih ettiğiniz cihazlar arasında geçiş yapma özgürlüğü" vaat ediyor.

WhatsApp sohbet geçmişinin tamamını aktarmak inanılmaz derecede kolay veya basit bir süreç olarak gözüküyor.

WhatsApp, sohbet geçmişini bir Android akıllı telefondan bir iPhone'a aktarmak için büyük ölçüde iOS'a Taşı uygulamasını kullanıyor. İşlem, uygulamayı Android akıllı telefona indirmeyi ve ardından kaynak ve hedef cihazlarda görünen ekrandaki talimatları uygulamayı gerektiriyor. Veriler aktarıldıktan sonra, kullanıcılar hedef iPhone'da WhatsApp'ı açabiliyor ve Android cihazında kullandıkları telefon numarasını kullanarak oturum açabiliyor.

Ancak iOS'a Taşı uygulamasının yalnızca kişisel iletileri taşıyabileceğini hatırlatmakta fayda olabilir. Kişiden-kişiye ödeme mesajlarını aktaramaz. Ayrıca, aktarılan veriler herhangi bir bulut depolama alanına veya aracılığıyla gitmiyor.

WhatsApp, sohbet geçmişini bir iPhone'dan bir Android cihaza aktarma prosedürünü henüz açıklamadı. Ancak Google, kısa bir süre önce Android'e Taşı uygulamasını güncelledi ve bu uygulama Apple App Store'da da mevcut. Bu yüzden WhatsApp sohbet geçmişini bir iPhone'dan bir Android akıllı telefona aktarma prosedürü büyük bir farklılık göstermeyebilir. Ancak bu uygulama için cihazınızın Android 12 veya daha yeni bir sürümü çalıştırıyor olması gerekiyor…

Bu yazımız da ilginizi çekebilir:

WhatsApp'ta kalın yazma nasıl yapılır? İtalik, üstü çizili... WhasApp yazı stilleri