WhatsApp, internet bağlantısı olmadan dosya paylaşmayı test ediyor

WhatsApp'ın beta sürümünde ortaya çıkan yeni bir özellik sayesinde, kullanıcılar artık çevrimdışı olarak dosya aktarımı yapabilecek.

WhatsApp, internet bağlantısı olmadan dosya paylaşmayı test ediyor

WhatsApp, çevrimdışı dosya paylaşmaya imkan tanıyacak yeni bir özelliğini test etmeye başladı. "Yakındaki Kişiler" isimli özellik sayesinde kullanıcılar, artık internet bağlantısı olmadan da belge, medya veya diğer dosyaları paylaşabilecek.

WhatsApp beta v2.24.9.22 sürümünde görülen özellik, Android'deki "Yakındakilerle Paylaş" ve Apple'ın "AirDrop" özelliği gibi çalışıyor. Söylenenlere göre özellik, cihazlar arasında dosya aktarımı için Bluetooth kullanıyor, dolayısıyla internet gerektirmiyor. Paylaşılan ekran görüntülerinde ise uygulama içinde özel bir Yakındaki Kişiler bölümü olduğu görülüyor.

WABetaInfo

Yeni özelliğin düzgün çalışması için WhatsApp'ta birçok izin verilmesi gerekiyor. Bu izinler arasında; medya erişim izni, yerel ağdaki cihazların bulunması için Bluetooth izni ve konum izni yer alıyor. Gerekli izinler verildikten sonra, Yakındaki Kişiler özelliği çevredeki cihazları aramaya başlıyor. Ancak kullanılabilmesi için özelliğin her iki telefonda da açık olması gerekiyor.

WABetaInfo'nun belirttiğine göre, Yakındaki Kişiler özelliği uçtan uca şifrelenmiş durumda. Yani telefon numaranız aktarım süreci boyunca gizli tutuluyor. Yakındaki Kişiler özelliği şu anda geliştirilme aşamasında olduğundan yalnızca Android beta sürümünde mevcut. Bu özelliğin iOS kullanıcılarına sunulup sunulmayacağı ise henüz belli değil.