WhatsApp neden çöktü? Instagram'da kesintiler sürüyor... Meta’dan açıklama

Meta'nın WhatsApp, Messenger, Instagram gibi platformları bugün kesintilerle ve aralıklı sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Whataspp konuya ilişkin açıklama yaptı. Instagram'dan henüz resmi bir açıklama geldi.

WhatsApp neden çöktü? Instagram'da kesintiler sürüyor... Meta’dan açıklama

GÜNCELLEME: Türkiye saati ile 23.50'de sorun tamamen giderilmiş gibi görünüyor.

Whatsapp ve Instagram kullanıcılar bugün her iki platformda sorunlarla karşılaşıyor. Downdedector'e göre Whatsapp'la ilgili şikayetler bir miktar azalsa da gelen bildirimler Instagram'daki problemin sürdüğünü gösteriyor.

Bu tür sorunları izleyen DownDetector'a göre, 3 Nisan Çarşamba günü, Türkiye saai ile 22.24'ten itibaren binlerce kişi bağlantı sorunu yaşamaya başlandı. Bildirilen şikayetlerin yüzde yetmişi WhatsApp uygulamasının kendisinden kaynaklanırken, yüzde 24'ü mesaj alma ve yüzde altısı da web sitesi ile ilgiliydi.

WhatsApp’ta ilginç olan, sorunun bazı kullanıcıları etkilerken bazılarını etkilemiyor olması. Hizmet bazı kullanıcılar için çalışırken, diğer kullanıcılar mesaj alamıyor ya da gönderemiyor.

WhatsApp'ın yanı sıra Facebook ve Instagram da sorundan etkileniyor. Bu üç şirket de Meta'ya ait.

DownDetector'a göre, saat 22.19 itibariyle Facebook ile ilgili 1.333 sorun raporu vardı ve sorunların neredeyse yüzde 80'i uygulama etrafında yoğunlaşıyordu.

WHATSAPP'TAN AÇIKLAMA

WhatsApp, X'te saat 22.55'te şöyle bir paylaşımda bulundu: "Bazı kişilerin şu anda sorun yaşadığını biliyoruz. Herkes için mümkün olduğunca çabuk yüzde 100'e geri dönmek için çalışıyoruz."

WHATSAPP NEDEN ÇÖKTÜ?

Bir Meta Platforms Inc. sözcüsü ise, Daily Mail'e yaptığı açıklamada kesintilere reklam şeffaflığı araçlarındaki "büyük aksaklıkların" neden olduğunu söyledi.

INSTAGRAM'DA HATA BİLDİRİMLERİ SÜRÜYOR

Down Dedector'e göre Instagram'a ilişkin hata bildirimleri de devam ediyor. Meta'nın durum sayfasında ise Reklam Yöneticisi, Messenger Platformu, WhatsApp Business API gibi önemli iş hizmetlerinde aksaklıklar yaşandığı görülüyor.