WhatsApp, kısa süre önce yayınlansa da beğeni toplayan özelliğini daha da geliştirdi

WhatsApp, artık kullanıcılara mesajlara istediği herhangi bir emoji ile tepki verme imkanı da sunuyor.

WhatsApp, sevilen özelliğini daha da geliştirdi

WhatsApp kısa bir süre önce mesajlara emoji ile tepki verme seçeneğini sunmaya başlamıştı. İlk başta sadece altı emoji kullanılabiliyordu. Şimdiyse, bu emojilerin sayısındaki sınırlama kalktı ve kullanıcıların istediği her emoji ile tepki verebilmesinin önü açıldı.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, "WhatsApp'ta bir tepki olarak herhangi bir emojiyi kullanma yeteneğini kullanıma sunuyoruz" diye yazdı ve en sevdiği emojilerin 🏄‍♂️, 🍟, 👊 ve 💯 olduğunu açıkladı.

Emoji tepkileri, iletişimi kısa tutmanın veya bir mesajı gönderene şakasını komik bulduğunuzu (veya bulmadığınızı) hızlı bir şekilde belirtmenin güzel bir yolu. Tepki olarak herhangi bir emoji kullanmak için, bir mesaja uzun basmak ve sağda çıkan + simgesine dokunmak gerekiyor. Gelen emoji listesinden herhangi birine bastığınızda, WhatsApp bu emojiyi tepki olarak mesajlaşmanın içinde görüntülüyor.

Benzer bir özellik uzun zamandır Telegram’da ve Instagram'da da bulunuyor ancak Telegram’da emoji ile tepki vermek için aylık 5 dolar olan premium üyeliğe sahip olmak gerekiyor.

Yeni WhatsApp özelliği şu an aktif ancak bulunduğunuz bölgeye gelmesi biraz zaman alabilir...