WhatsApp, okunmamış mesajlar için yeni bir seçenek sunmaya hazırlanıyor

WhatsApp, her gün çok sayıda okunmamış mesajla boğuşmak zorunda kalan kullanıcıların çok hoşuna gidecek yeni bir seçenek sunmak için kolları sıvadı.

WhatsApp, okunmamış mesajlar için yeni bir seçenek sunmaya hazırlanıyor

WhatsApp’a gelecek yeni bir güncelleme, her gün çok sayıda okunmamış mesajla boğuşmak zorunda kalan kullanıcılara yardımcı olabilir. Meta’nın mesajlaşma platformu, okunmamış mesaj sayısını temizleme seçeneği üzerinde çalışıyor. WABetaInfo, bu özelliği, şu anda Google Play Beta programı aracılığıyla erişilebilen Android için WhatsApp beta sürümünde keşfetti.

Özelliğin bir ekran görüntüsü, WhatsApp’ın Bildirimler sayfasına “Uygulama açıldığında okunmamışları temizle” şeklinde yeni bir seçenek düğmesi ekleyeceğini öneriyor. Bu seçenek aktif edildiğinde, WhatsApp her açıldığında okunmamış mesaj bildirimleri otomatik olarak sıfırlanacak.

WABetaInfo

Bu özelliğin, okunmamış mesajların yarattığı karmaşayı azaltarak, kullanıcıların önemli buldukları konuşmalara odaklanmalarına ve “okunmamış mesajların birikimi yüzünden baskı hissetmek” yerine yeni bir başlangıç yapmalarına yardımcı olarak kullanıcıların uygulamadaki mesajlarını yönetme şeklini iyileştireceği düşünülüyor.

WeBetaInfo, okunmamış mesaj sayısını temizleme özelliğinin, grup sohbetlerinden çok fazla mesaj alan kullanıcılar için faydalı olabileceğini söylüyor. Şu anda, bu özelliğin ne zaman beta test kullanıcılarına sunulacağı ve WhatsApp’ın kararlı sürümüne geleceği hakkında bir bilgi bulunmuyor.

WhatsApp, uygulamasında mesaj düzenleme seçeneklerini iyileştirmeye çalışıyor. Örneğin geçtiğimiz ay, Android ve iOS’ta kullanıcıların katıldıkları tüm grupları ve uygulamadaki okunmamış mesajları tek bir dokunuşla filtrelemelerine olanak tanıyan Sohbet Filtreleri’ni kullanıma sundu.

Ayrıca WhatsApp’ın gelecekteki bir güncellemede kullanıcıların topluluk grup sohbetlerini gizlemelerine de izin verebileceği bildiriliyor. Gizlenen sohbetler, kullanıcıların bunları normal gruplardan ayırt etmelerine yardımcı olmak için grup adının yanında özel bir simge taşıyacak.