WhatsApp yakında bağlantı ön izlemelerini devre dışı bırakmanıza izin verecek

WhatsApp'ta mesaj olarak gönderilen linklerin ön izleme olarak görünmesini kapatmak, yakında mümkün olacak.

WhatsApp yakında bağlantı ön izlemelerini devre dışı bırakmanıza izin verecek

WhatsApp'ın mevcut sürümünde, metin giriş alanına bir web sitesi bağlantısı yapıştırdığınızda, uygulama web sayfasının başlığını, açıklamasını ve küçük resmini göstererek ön izlemesini yüklüyor ve bu mesajı gönderdiğinizde, yalnızca bağlantıyı göstermek yerine ön izlemeyi de diğer kişiye gösteriyor

Ancak bazı insanlar, sohbetin karmaşık görünmesine neden olduğu ve bağlantıyı tam olarak göstermediği için web sayfasının ön izlemesini göndermekten hoşlanmıyor. İşte tam da bu kişiler için WhatsApp, ön izleme olmadan link gönderme seçeneği getiriyor. Ancak, bir bağlantıyı her yapıştırdığınızda ön izlemeyi kaldırmak yorucu olabilir. WhatsApp bunu çözmek için çalışıyor.

Buna göre, WhatsApp'ın en son beta sürümü "Bağlantı ön izlemelerini devre dışı bırak" şeklinde yeni bir seçenek sunuyor. Bu seçeneği etkinleştirdiğinizde, WhatsApp bağlantıların ön izlemelerini yüklemeyecek ve sizi metin giriş alanına her bağlantı yapıştırdığınızda ön izlemeyi kaldırmaktan kurtaracak.

Yeni özelliğin kararlı sürüme ne zaman geleceği henüz belli değil. Ama çok fazla beklememiz gerekmeyeceği tahmin edilebilir.