WhatsApp Kullanıcıları, artık dosyalara açıklama da ekleyebilecek

WhatsApp kullanıcıları, artık karşı tarafa göndermek istedikleri dosyalar için açıklama ekleyebilecek.

WhatsApp yakında dosyalara açıklama eklemenize izin verecek

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcı deneyimini geliştirmek için çok sayıda yeni özellik ekliyor. En son haberler, yakında Android akıllı telefonlarda iletilen dosyalara bir açıklama ekleyebileceğinizi gösteriyor. Bu özellik sayesinde, dosyaya ekleyebileceğiniz açıklama ile farklı iletilerle tekrar tekrar açıklama yapma ihtiyacı ortadan kalkacak.

Eklenen açıklama sayesinde alıcı başlığı okuyabilir ve iletilen dosyanın amacını anlayabilir. WABetaInfo’nun söylediğine göre, iletilen dosyalara ve medyaya özel açıklamalar ekleme yeteneği WhatsApp beta v2.23.8.22 ile beraber sunulacak.

WABetaInfo

Bu özellik sunulduğunda kullanıcılar, WhatsApp'ın otomatik oluşturulan dosya açıklamasından kurtulabilecek ve iletilen dosyalar için açıklama olarak kendi metinlerini ekleyebilecek. WhatsApp’ın bu özel açıklama seçeneği dosya altyazılarına benzer şekilde çalışsa da, yeni açıklama, belgeleri, resimleri, videoları veya diğer dosya türlerini alacak olan alıcıya kendi açıklamasıyla birlikte ayrı bir mesaj olarak gönderilecek.

İletilen mesaja ek açıklamalar eklenmesine izin verilmesi, gönderilen dosyanın daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacaktır. Söylenilene göre, en son WhatsApp beta sürümünü yükledikten sonra özellik varsayılan olarak etkinleştirilmiş olacak.