WhatsApp yapay zeka tarafından oluşturulan çıkartmaları test etmeye başladı

Artık WhatsApp'ta yapay zeka kullanarak özel çıkartmalar yapabilirsiniz. Şimdilik sadece sınırlı sayıda kullanıcının erişimine açık olan özellik, önümüzdeki haftalarda daha geniş kitlelere kullanıma sunulabilir.

WhatsApp'a yapay zeka destekli çıkartmalar geliyor

WhatsApp, üretken yapay zeka kullanarak özel çıkartmalar oluşturma özelliğini test ediyor. WABetaInfo'ya göre, bu özellik Google Play Beta Programı aracılığıyla az sayıda test kullanıcısına sunuldu. Meta'nın önümüzdeki haftalarda aracı daha geniş bir şekilde kullanıma sunmaya hazırlandığı söyleniyor.

Testin bir parçası olanlar, etiket sekmesinde klavyeyi açtıklarında bir Oluştur düğmesi görecekler. Benzer araçlarda olduğu gibi, kullanmak istediğiniz çıkartmanın açıklamasını girebiliyorsunuz. Yapay zeka, aralarından seçim yapabileceğiniz ve sohbetlerinizde paylaşabileceğiniz bir dizi çıkartma çıkaracak. Çıkartmaların kolayca tanınabilir olduğu ve alıcıların bir AI modelinin hazırladığı bir çıkartmayı görünce bilgilendirilebileceği söyleniyor.

WABetaInfo

Üretken yapay zekanın, bu yıl ana akım uygulamalarda giderek daha fazla yer aldığını görüyoruz. Bu nedenle WhatsApp'ta yapay zeka tarafından üretilen çıkartmaları görmek pek de şaşırtıcı değil. Bu araç WhatsApp sohbetlerini daha kişisel hale getirebilir. Benzer bir özelliğin Instagram ve Messenger'a da geleceğini öne sürülüyor.