WhatsApp kodlarında yapılan bir keşif, gizemli bir bülten özelliğinden bahsediyor

WhatsApp yeni bir özellik için düğmeye bastı: Android uygulaması kodlarında yapılan yeni bir keşif, gizemli bir bülten özelliğinin yolda olduğunu söylüyor.

WhatsApp kodlarında yeni keşif: Bülten özelliği geliyor

WhatsApp gibi bir mesajlaşma uygulaması sayesinde sevdiğiniz birinin yayınlayacağı bir bültene abone olma fikri hoşunuza giderse, sizin için iyi bir haberimiz var. Wabetainfo tarafından belirtildiği üzere, Android için WhatsApp Messenger'ın 2.23.5.3 beta sürümündeki kod, şu anda geliştirilmekte olan yeni bir “Bülten” özelliğine referanslar içeriyor.

Buradaki "Bülten" ismi bir kod adı olabilir, ancak kodun içinde gizlenen ipuçları bir kaynaktan çok hedefe yayın aracının isteğe bağlı olacağını ve şifreli grup sohbetlerinden ve mesajlardan ayrı olarak WhatsApp Durumu sekmesi içerisinde kendi bölümüne sahip olacağını gösteriyor.

Wabetainfo'nun bulgularına göre Bülten özelliği, kullanıcılara gördükleri üzerinde tam kontrol sağlayacak. Henüz reklamlara ve özellik içinde yerleşik algoritma tabanlı önerilere dair herhangi bir işaret bulunmuyor. Bunun yerine, kullanıcılar seçtikleri içeriği kronolojik sırada okuyacak gibi gözüküyor. Ayrıca, Bülten özelliğinin özel kullanıcı adlarını destekleyeceğine ve WhatsApp kullanıcılarının doğrudan uygulamada bir kullanıcı adı arayarak haber bültenlerini incelemesine ve haber bültenlerine katılmasına izin vereceğine dair işaretler bulunuyor.

WhatsApp'ın Bülten özelliği henüz erken geliştirme aşamasında ve şimdilik beta test kullanıcıları için ne zaman kullanıma sunulacağına dair bir ipucu da bulunmuyor.