WhatsApp, yeni bir güvenlik etiketini test ediyor

WhatsApp'ın test ettiği yeni güvenlik etiketi, gelecekteki üçüncü taraf sohbetlerinin güvenli olup olmadığını bilmenizi sağlayacak.

WhatsApp, yeni bir güvenlik etiketini test ediyor

WhatsApp, bir sohbet odasının uçtan uca şifrelemeye (E2EE) sahip olup olmadığını bildiren yeni bir uygulama içi etiketi test ediyor.

WABetaInfo, bu etiketi en son Android beta sürümünde keşfetti. Yayının bildirdiğine göre bu etiket, yalnızca konuşmanın şirketin “Signal Protokolü” tarafından şifrelenmesi durumunda kişi ve grup adının altında görünecek. Metnin, dış güçlerin onların söylediklerini okuyamayacağını veya telefon görüşmelerini dinleyemeyeceğini herkese bildiren bir “görsel onay” görevi görmesi amaçlanıyor.

WABetaInfo, metnin birkaç saniye sonra kaybolacağını ve Son Görülme göstergesinin yerini alacağını da söylüyor. Şu anda iki satırın değişip değişmeyeceği veya Son Görülme’nin kalıcı olarak E2EE etiketinin yerini alıp almayacağı bilinmiyor.

WABetaInfo

Bu etiket sadece bir kilit simgesi ve dört kelimeden oluştuğu için çok önemli bir şey gibi görünmeyebilir, ancak bu küçük değişiklik, WhatsApp'ın üçüncü taraf uygulamalarla birlikte çalışacağı düşünülürse, oldukça önemli.

Teknoloji devi, 6 Mart’ta Engineering at Meta blogunda birlikte çalışabilirliğin Avrupa’da nasıl çalışacağını ayrıntılarıyla anlatan bir rapor yayınladı. 2022 yılında AB, büyük mesajlaşma platformlarını kullanıcıların üçüncü taraf hizmetleriyle iletişim kurmasına izin vermeye zorlayan yeni kuralları da içeren Dijital Piyasalar Yasasını kabul etti.