WhatsApp'a beklenen suçlama!

Ve beklenen oldu; WhatsApp, geçtiğimiz açıkladığı karar sonrasında beklenen suçlamaları almaya başladı!

WhatsApp'a beklenen suçlama!

WhatsApp'ın yeni kullanım şartları, gizliliğe önem veren kullanıcıları endişelendirmeye başladı. Firma geçtiğimiz gün yaptığı bir duyuruyla kullanıcıların telefon numaralarını, profil verilerini, durum mesajlarını ve çevrimiçi olup olmadıklarını çatı firma Facebook'la paylaşabileceğini açıklamıştı. Electronic Privacy Information Center (EPIC) söz konusu değişikliğin Federal Ticaret Komisyonu'nun bazı yasalarını ihlal ettiğini iddia ediyor.

EPIC yetkilileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada Federal Ticaret Komisyonu'nun yasalarını ihlal eden firmalara karşı genel bir şikayet dosyası oluşturmayı planladıklarını ifade etti. WhatsApp özelinde ise kuruluş bu mesajlaşma platformunun kullanıcılarına bir anlamda yalan söylediğini düşünüyor. Zira WhatsApp, 2014'te Facebook bünyesine geçerken bunun gizlilik politikalarını etkilemeyeceğini söylemişti. Fakat yeni kullanım şartları bu sözle bir tür çelişki oluşturuyor gibi görünüyor.

WhatsApp'ın, Facebook ile verilerinizi paylaşmasını durdurun...

WhatsApp tarafından yapılan açıklamada ise firmanın kullanıcılara yardımcı olmak amacıyla yeni özellikleri test edebilmesi için Facebook'la sınırlı bir veri paylaşımı yapması gerektiği belirtiliyor. WhatsApp ayrıca bütün mesajların yine şifreli olarak kalacağını, bunların WhatsApp ve Facebook kullanıcıları tarafından okunamayacağını da söylüyor.

Okuyucu Yorumları