WhatsApp'ta yazım hatalarını düzeltebileceksiniz... Ama şimdiki hali için bir de ciddi uyarı var!

WhatsApp'ta artık gönderdiğiniz mesajları sonradan düzenleyebileceksiniz. Ama bu özellik şu anki haliyle kalırsa, sonucun pek parlak olmayacağı kesin...

WhatsApp'a mesaj düzenleme özelliği geliyor; Ama şu andaki hali için bir de uyarı var

Bazen mesajlarımızı iletmeye çalışırken yazdıklarımıza pek dikkat etmeyebiliyoruz. Şu anda WhatsApp'ta gönderdiğiniz mesajlardaki hataları düzeltmek için bir yol bulunmuyor. Ancak Meta'nın mesajlaşma uygulaması, yakında tüm platformlarda bu özelliğe sahip olabilir.

WABetainfo tarafından tespit edildiği üzere WhatsApp, kullanıcıların metinlerini düzenlemesine olanak tanıyan yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik, Twitter'ın üzerinde çalıştığı özelliğe çok benziyor, ancak aynı değil. Twitter'dan farklı olarak WhatsApp, kullanıcıların düzenlenen mesajların önceki sürümlerini kontrol etmesine izin vermek için bir düzenleme geçmişi tutmayabilir.

Ayrıca, WhatsApp'ın gönderenin mesajda bir düzenleme yaptığını alıcıya bildirip bildirmeyeceği de bilinmiyor. Örneğin Skype, metinlerinizi düzenlemenize izin veriyor ve alıcıya bir değişiklik yapıldığını bildiriyor. Ayrıca, bir düzenleme süresi sınırı olup olmayacağı da tam olarak belli değil. Yine Skype'a bakıldığında, bir mesajın yalnızda ilk 60 dakika içinde düzenlenmesi mümkün. Söylentilere göre Twitter'ın sunacağı özellikte de bir düzenleme süresi sınırı olacak.

Bu özellik ilk olarak WhatsApp Android uygulamasında görüldü, ancak WABetainfo, aynı düzenleme seçeneğini iOS ve Masaüstü için WhatsApp beta sürümüne getirmek için çalışmaların sürdüğünü söylüyor. Düzenleme özelliği şu anda geliştirme aşamasında ve beta test kullanıcıları veya genel kullanım için mevcut değil. Ancak bu özelliğin öncelikle beta sürümü için sunulacağını tahmin edebiliriz.

WhatsApp, bu ayın başlarında tepkiler, büyük dosya aktarımları, daha büyük gruplar ve daha fazlası dahil olmak üzere birkaç yeni özellik sunmuştu ve daha iyi bir platform haline gelmek için yeni özellikler eklemeye devam edeceği bildiriliyor.

YENİ DÜZENLEMENİN DEZAVANTAJI VAR MI?

Yeni özellik şu anda WhatsApp'ta dahili olarak geliştiriliyor. iOS, Android ve masaüstü sürümü için ne zaman yayınlanacağı henüz bilinmiyor. Özellik, piyasaya sürülmeden önce de değişiklikler yaşayabilir. Hatta bazı uzmanlara göre olmalı da... Çünkü şu anki haliyle bir WhatsApp mesajının sonradan düzenlendiğine dair bir kanıt yok.

Örneğin Chip.de şu yorumu yapıyor: "Yani biri size kötü bir mesaj yazarsa, daha sonra değiştirilebilir, böylece artık ortada hiçbir kanıt kalmaz. WhatsApp en azından bir değişikliği belirten bir sembol veya küçük bir metin yerleşimi düşünmeli."