WhatsApp'ın beklenen yeniliği, yayınlanan video ile ilk kez göründü

Yayınlanan yeni bir video, WhatsApp'ın üçüncü taraf mesajlaşma uygulamaları ile nasıl çalışacağını ilk kez görmemizi sağlıyor.

WhatsApp'ın beklenen yeniliği, yayınlanan video ile ilk kez göründü

WhatsApp, platformunu üçüncü taraf sohbet uygulamalarıyla birlikte çalışacak şekilde düzenlemek sorunda kaldığından beri çok çalışıyor. Avrupa Birliği'nin baskısıyla yapmak zorunda olduğu bu değişikliğin nasıl çalışacağı ise uzun zamandır merak konusu.

TheSpAndroid web sitesinin bu özelliği WhatsApp uygulamasında kısmen etkinleştirdiğini iddia etmesinin ardından, WhatsApp’ın üçüncü taraf sohbet desteğiyle ilgili daha fazla ayrıntı ortaya çıktı. Site, kullanıcı arayüzünün daha önce mevcut olan ayrıntılarla uyumlu olduğuna dikkat çekerek, üçüncü taraf sohbetlerini nasıl kurabileceğinizi gösteren bir video yayınladı.

Videoda belirtilene göre üçüncü taraf sohbetlerini etkinleştirme seçeneği uygulamanın Hesaplar bölümünde bulunuyor. WhatsApp, bu özelliği etkinleştirdiğinizde “farklı uçtan uca şifreleme kullanabilecek” ve “verilerinizi WhatsApp’tan farklı şekilde işleyebilecek” bir üçüncü taraf uygulaması üzerinden birisine mesaj gönderdiğiniz konusunda sizi uyarıyor.

WhatsApp, yeni özellik aktif edilirken üçüncü taraf uygulamaları seçmenize de izin verecek. WhatsApp adınızı ve profil fotoğrafınızı paylaşmasa da, kullanacağınız bu üçüncü taraf uygulamalar telefon numaranıza erişebiliyor. Videoda gösterilen bir sayfaya göre “Bu, Whatsapp’ta engellediğiniz kişiler de dahil olmak üzere üçüncü taraf uygulamalardaki kişilerin size ulaşmasını mümkün kılıyor.”

Uygulamada üçüncü taraf sohbetlerini devre dışı bırakırsanız, bu mesajlaşma uygulamalarından mesaj gönderip alamazsınız ve mevcut görüşmeleriniz sadece okunur hale gelir. Ancak bu özellik şu anda geliştirilme aşamasında olduğundan, ileride bir güncellemeyle genel kullanıma sunulduğunda çok daha farklı bir kullanımla da karşılaşabiliriz.