WhatsApp'ın içinde her şeyi bilen, yeni bir yapay zeka asistanı yaşayacak

WhatsApp, arama çubuğunuzda yaşayacak ve her şeyi bilecek, yapay zekalı bir sohbet robotunu test etmeye başladı. Ama uygulamaya gelecek tek yapay zeka yeniliği bu da değil...

WhatsApp'ın içinde her şeyi bilen, yeni bir yapay zeka asistanı yaşayacak

WhatsApp, insanların zor soruları anında yanıtlamalarına yardımcı olmayı amaçlayan yeni bir yapay zeka güncellemesi almaya hazırlanıyor.

Bu güncelleme, Meta'nın yapay zeka modellerinden birini WhatsApp arama çubuğuna entegre ediyor. Başka bir deyişle WhatsApp'ta artık, yapay zekalı bir sohbet robotu olacak. WABetaInfo'ya göre bu sayede kullanıcılar yapay zeka için ayrı bir sohbet odası oluşturmak zorunda kalmadan doğrudan girdi yapabilecekler.

Görünüşe göre bu özellik, ilk olarak Kasım 2023'te ortaya çıkan uygulama içi asistanların bir uzantısı. Yayınlanan bir ekran görüntüsü, WhatsApp'ın bir konuşmanın akışını sağlamak için birkaç ipucu sunacağını ortaya koyuyor.

Arama çubuğunda yer alacak yapay zekanın ne kadar yetenekli olacağı bilinmiyor. Asistanlar, zaten belirli konularda uzmanlaşmış farklı şekillerde kullanılabilir durumda. Ancak yukarıda bahsedilen ekran görüntüsüne bakıldığında, arama çubuğunun temel Meta AI modelini içereceği görülüyor.

Bununla beraber AssembleDebug, WhatsApp beta sürümünde Backdrop, Restyle ve Expand olmak üzere yakında çıkması muhtemel üç araç keşfettiğini açıkladı. Şimdilik bunların hiçbiri çalışmadığı için tam olarak ne işe yaradıkları bilinmiyor. Ancak ilk ikisi şu anda Instagram'da bulunan diğer özelliklerle aynı adı paylaşıyor, bu nedenle aslında aynı şekilde işlev görüyor olmaları mümkün.

Backdrop, kullanıcıların bir görselin arka planını metin komutu aracılığıyla farklı bir şeye dönüştürmesini sağlayabiliyor olabilir. Restyle'ın ise yüklenen bir resmin sanat stilini tamamen değiştirebileceği düşünülüyor.

Expand için ise AssembleDebug, "görüntülerin görünmeyen kısımlarını genişletmek için" yapay zekanın gücünden yararlanacağını düşünüyor. Bunun gibi bir teknoloji diğer platformlarda zaten mevcut. Örneğin Photoshop, Generative Expand özelliğine sahip. Samsung'un Galaxy S24 serisi ise döndürme ile ayarlandıktan sonra görüntüleri genişletebiliyor.

WhatsApp'ın böyle bir yeteneğe sahip olması, kullanıcılara ücretsiz ve sağlam bir düzenleme aracı sunacağı için harika bir yenilik olabilir. Zira bu teknolojilerin çoğu versiyonu bir abonelik hizmetine veya belirli bir cihaza bağlı.