WhatsApp'ın Kaybı Rakibine Yaradı

Facebook'un yaşadığı teknik arıza, Messenger ve WhatsApp'ın en büyük rakibinin ekmeğine yağ sürdü!

WhatsApp'ın kaybı ona yaradı

Facebook'un yakın zamanda yaşadığı teknik hatadan dolayı uzun bir süre boyunca hizmet verememesi dev sosyal medya ağının yanı sıra Instagram'ın ve WhatsApp'ın da kullanıcılarına hizmet verememesine yol açtı. Bu durum ise Facebook'un mesajlaşma uygulamaları olan Messenger ve WhatsApp'ın en büyük rakibi konumundaki Telegram'a yaradı.

WhatsApp'ın Kaybı Rakibine Yaradı

Facebook, teknik arızayı 24 saatten biraz daha uzun bir süre içerisinde çözüme kavuşturdu ancak bu kısa süre içerisinde Telegram'ın kullanıcı sayısı, popüler mesajlaşma uygulamasının kurucusu Pavel Durov'un açıklamasına göre 3 milyonluk bir artış gösterdi. Ne var ki toplamda 200 milyon kullanıcıya sahip mesajlaşma servisi için 3 milyonluk bir artış, büyük bir değişim değil. Yine de Facebook'tan gelen kullanıcı dalgasının Telegram'ın trafiğinde hatrı sayılır bir hareketlenme yarattığı yadsınamaz bir gerçek.

Gelişmeyi kendi Telegram kanalından duyuran Durov'un açıklaması, Facebook'un bir günlük dijital iletişim servisi olarak yerinin ne kadar önemli olduğuna dair bir kanıt niteliğinde. Hizmetteki bir günlük kesinti, birçok kullanıcıyı alternatif aramaya yönlendirdiği takdirde rakiplerinin trafiğinde sıçrama yaşatacak kadar ciddi bir durum.

Durov ayrıca açıklamasında Telegram'un gizliliğe verdiği önemi ve sunduğu sınırsız depolama alanı desteğini vurgulamayı da ihmal etmedi. Bu durum, Messenger ve WhatsApp'a karşı olan kullanıcıların da en çok önem verdiği konu ve birçok kullanıcının Telegram ve Signal'e bağlı kalmasının esas sebebi. WhatsApp ise uçtan uca şifreleme teknolojisini 2014 yılından beridir kullanıcılarına sunarken Facebook Messenger varsayılan olarak şifreleme desteğine sahip değil. Ancak Facebook, bu durumun yakında değişeceğinin altını çiziyor.

Okuyucu Yorumları