WhatsApp'ın yenilenen tasarımından çok net görüntüler sızdırıldı

WhatsApp'ın yenilenmesi beklenen tasarımı nasıl görünecek? Çok net ekran görüntüleri internete sızdırıldı.

WhatsApp'ın yeni tasarımı detaylı olarak sızdı

Bu ayın başlarında Meta’nın, Android için WhatsApp’ın (WhatsApp for Android) temiz ve modern görünmesini sağlayacak şekilde bir yenileme üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. O sırada sadece yeniden tasarlanan kullanıcı arayüzünün ana ekranını görmüştük. WABetaInfo tarafından hazırlanan yeni bir haber ise, uygulamanın yeni tasarımının ana ekranı ve aydınlık ve karanlık modlardaki sohbet penceresi de dahil olmak üzere birkaç öğesini daha gösteriyor.

Önceki sızıntıda Meta’nın, uygulamanın üst çubuğunu renksiz hale getirdiği, dört ana sekmeyi (Sohbetler, Durum, Topluluklar ve Çağrılar) yukarıdan aşağıya kaydırdığı ve bir profil resmi simgesi eklediği yeni bir Android için WhatsApp ana ekranı görmüştük. O zamandan beri Meta, uygulamanın en son beta sürümünün (v2.23.20.10) bir parçası olarak gelen ana ekranın tasarımında bazı değişiklikler yaptı.

WABetaInfo

WABetaInfo tarafından paylaşılan görselde görüldüğü üzere Meta, seçeneklere yönelik üç nokta simgesini ana ekrandan kaldırdı. Bu yüzden kullanıcıların bu işlevlere nasıl erişebilecekleri henüz belli değil. Ayrıca WhatsApp, güncellemeleri görüntülemek ve sohbet başlatmak için kullanılanlar da dahil olmak üzere birçok simgenin rengini yeniden tasarladı ve değiştirdi. Karanlık moddaki ana ekrana baktığımızda ise renksiz üst çubuk ve sohbet balonunun parlak rengi sayesinde uygulamanın mevcut sürümünden çok daha iyi göründüğünü söyleyebiliriz.

Sohbet penceresine geldiğimizde, Meta, üst çubuğu renksiz hale getirerek ana ekranla aynı değişikliği uygulamış gibi gözüküyor. Bu değişiklik sohbet ekranının temiz ve modern görünmesinin yanı sıra karanlık modda da daha iyi görünmesini sağlıyor. Ayrıca WhatsApp, dosya eklemek ve smiley seçeneklerine erişmek için kullanılan simgeleri de değiştirdi. Ek olarak, tıpkı iOS için WhatsApp’ta olduğu gibi, ek dosya simgesi de artık bir ataş yerine artı işareti ile değiştirildi.

Haber kaynağına göre ayarlar ekranı da yeniden tasarlanmış simgelere sahip olacak. Meta aynı zamanda iOS için WhatsApp’ı da yeniden tasarlıyor. Ancak içindeki kullanıcı arayüzü öğeleri, iPhone’un kullanıcı arayüzünün görünümüne uyacak şekilde tasarlanacak. Yeni kullanıcı arayüzü şu anda geliştirilme aşamasında olduğu için henüz beta test kullanıcılarına sunulmuş değil. Yeniden tasarlama sürecinin tamamlanması uzun bir zaman alabilir. Bu nedenle bu yıl sunulması beklenmiyor.