WhatsApp’tan eski bir özelliğe yeni bir dokunuş: "Bir kez görüntüle"

WhatsApp “sadece bir kere görünecek” medya dosyalarını içeren yeni bir güvenlik özelliği üzerinde çalışıyor. Daha doğrusu eski bir güvenlik özelliğine yeni bir dokunuş yapmaya çalışıyor.

WhatsApp’tan eski özelliğe yeni dokunuş

WhatsApp'ın yeni bir beta sürümü daha kullanıma sunuldu ve bu sürümde yer alan bir güvenlik özelliği özellikle dikkat çekici: "Bir kez görüntüle."

Bu özellik aslında geçen yıl ortaya çıkmıştı, ancak hatasız değildi. Meta şimdi en son sürümle WhatsApp beta'daki boşlukları dolduruyor ve güvenliği onarıyor.

Görüntüler ve videolar için 'bir kez görüntüle' seçeneği, WhatsApp kullanıcılarının medya dosyalarını görüntüledikten sonra alıcının gelen kutusunda süresi dolan fotoğraf ve videoları paylaşmasına sadece bir kere olanak tanıyan bir güvenlik özelliği olarak ortaya çıkmıştı. Ancak kullanıcılar isterlerse bu görüntülerin resmini çekebilir veya kaydını yapabiliyorlardı.

Meta şimdi, kullanıcıların bir görüntülemeden sonra süresi dolacak ve tamamen kaybolacak bu medya dosyalarının kayıtlarını tutmasını engellemek için çalışıyor. WhatsApp beta'nın en son sürümü olan 2. 22. 22. 3, görünüşte gerekli güvenlik çözümünü sunuyor.

İlk olarak, kullanıcıların bu dosyaları görüntülediklerinde ekran görüntüsü alma veya ekran kaydı yapmaları engelleniyor. Ancak daha da önemlisi, ekran görüntülerini etkinleştirmek için sistemi bir şekilde atlasalar bile, sonuç, aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterildiği gibi zifiri karanlık bir ekran oluyor:

Yaklaşan bu özelliklerle ilgili somut bir çıkış tarihi yok, ancak bu, WhatsApp'taki mevcut bir özelliğe yalnızca bir ek olduğundan, diğerlerine göre daha erken yayına girmesi daha olası.