Wii U, PS3, Xbox 360: En iyi oyun konsolları

Xbox 360, PS3 ve Wii U: Piyasadaki en iyi 3 konsol ve onlarla oynayabileceğiniz 30 harika oyun!

Konsollar ve en iyi oyunları!

Günümüz konsollarına bomba gibi düşen, yeni nesil 30 harika oyun... Hepsi galerimizde...

Oyunu DVD sürücüye yerleştirin, start'a basın ve eğlenin! Oyun konsolları sayesinde, sürücü sorunlarıyla sinirlerinizi bozmadan kolayca oyun oynayabilirsiniz. CHIP Online, sizin için piyasadaki 3 konsolu karşı karşıya getirdi. Bununla da kalmadık; şu an bu konsollarda oynanabilecek en iyi 30 oyunu da seçtik...

Wii ile Nintendo, kendini kanıtlamış rakipleri Sony ve Microsoft'a meydan okumuştu. Şimdiyse yine aynı Nintendo, yeni neslin ilk temsilcisini, yani Wii U'yu piyasaya sürdü. Böylece oyunculara göz kırpan ciddi konsol sayısı, şu an için üçe çıkmış oldu: Xbox 360, PlayStation 3 ve Wii U...

Peki ama hangisini almak daha doğru olur? İlerleyen sayfalarda sizlere her bir konsol ailesinin temel özelliklerini anlatacak ve hangi kullanıcılar için hangi modelin daha uygun olacağını açıklayacağız. Geniş fotoğraf galerimizdeyse, soğuk kış gecelerini ısıtacak, bu 3 konsolun sınırlarını zorlayan en iyi 30 oyunu bulacaksınız...

Wii U: Yeni neslin ilk temsilcisi

Wii U: Yeni neslin ilk temsilcisi

Günümüz konsollarına bomba gibi düşen, yeni nesil 30 harika oyun... Hepsi galerimizde...

Wii U piyasaya yeni çıktı. Çağdaş donanımı sayesinde dev ekran televizyonlarda HD çözünürlük sunuyor. Modern oyunlar için de yeterince hızlı. Ama en göze batan özelliği, farklı kontrol anlayışlarını tek bir cihazda birleştiren tablet kontrol birimi. Bir kontrol biriminde bulunması gereken tuşların (iki yan tuşu, iki analog çubuk ve yön tuşları) yanında, 854x480 çözünürlükte 6,2 inçlik bir dokunmatik ekrana da sahip. Dokunmatik ekran, televizyonun yanında ek bir görüntü cihazı olarak kullanılabiliyor. Hafiflik, hassas algı, çeşitli pozisyon-hız sensörlerı ve NFC (Yakın Alan İletişimi), kontrol biriminin diğer dikkat çekici özellikleri. Konsolun temel kusuru DVD ve Blu-ray film oynatamaması.

Değerlendirme

Wii U tüm aileye hitap eden bir konsol. Ayrıca selefi Wii'nin aksine ciddi oyuncuları da kendine çekiyor. Tüm yaş gruplarına yönelik Super Mario Bros., Mario Kart ve Zelda gibi klasik Nintendo oyunlarının yanında, daha çok yetişkinlere hitap eden ZombiU, Batman: Arkham City ve Mass Effect 3 gibi oyunlar da bulunabiliyor. Wii U, rakiplerinden daha pahalı. Ama şimdiden meşhur olan tablet kontrol birimi ve yanında gelen Nintendo Land'le hemen eğlenceye dalabileceğinizi düşünürseniz, fiyatı çok da yüksek değil.

Fiyat: 350 euro (Yurt dışı)

PlayStation 3: Eski ama hala güçlü!

PlayStation 3: Eski ama hala güçlü!

Günümüz konsollarına bomba gibi düşen, yeni nesil 30 harika oyun... Hepsi galerimizde...

PlayStation 3'ün son sürümüne "super slim" (süper ince) adı verilmiş. Cihaz önceki sürüm PS3 Slim'le karşılaştırıldığında önemli bir güncelleme. O kadar ince ki oturma odanızın her köşesine rahatlıkla sığıyor. Her zaman olduğu gibi cihazı yatay ya da dikey yerleştirebiliyoruz; pozisyon cihazın çalışması açısından bir fark yaratmıyor. Blu-ray oynatıcı, ne oyun oynarken ne de film izlerken rahatsız ediyor, arka planda sessizce çalışıyor. Sony'nin PS3'den Slim'e geçerken oldukça düşük seviyelere çektiği güç tüketimindeyse bir artış yok. Piyasada ortalama 100 liraya bulunabilen PlayStation Move ise etkili, kendini kanıtlamış bir hareket kontrol birimi.

Değerlendirme

PS3 "Super Slim", oyun deneyiminden fazlasını sunan bir cihaz isteyenler için en iyi seçenek. Blu-ray sürücüsü sayesinde, DVD ve Blu-ray filmleri tam kalitede hatta eğer destekleniyorsa 3D izlemek mümkün. 500GB boyutlu sabit sürücü, PlayStation Store üzerinden sunulan oyun demoları, indirilebilir oyunlar ve diğer içerik için yeterli. Ayrıca piyasada bulunan oyunların çoğunun PS3 sürümleri bulunuyor. Uncharted 3, Heavy Rain ve Gran Turismo 5 gibi PlayStation'a özel oyunları da içeren uzun oyun listesinin ciddi oyuncuları memnun edeceği kesin.

Fiyat: 740 TL

Xbox 360: Eskimeyen oyun canavarı!

Xbox 360: Eskimeyen oyun canavarı!

Günümüz konsollarına bomba gibi düşen, yeni nesil 30 harika oyun... Hepsi galerimizde...

Microsoft'un oyun konsolu Xbox360 slim'de DVD sürücü bulunuyor. Yani ne yazık ki Blu-ray oynatamıyor. Bu nedenle pek çok oyun birden fazla DVD'ye yüklenmiş olarak geliyor. Oyunları sabit sürücüye yüklemezseniz disk değiştirmek zorunda kalıyorsunuz. Bunun dışında konsolun donanımı, mevcut oyunlar için halen güncel.

Bilgisayar oyunlarının neredeyse tamamı konsol performansına uyacak şekilde kırpılabiliyor. Performans sorunları taşıyan sadece birkaç oyun bulunuyor. Konsolun dikkat çekici özelliklerinden birisi, işletim sisteminin görünen yüzü olan dashboard; PS3 ve Wii U'yla karşılaştırıldığında son derece modern ve kullanımı kolay. Xbox360 oyunlarını, Kinect sayesinde hareket kontrol birimiyle oynamak mümkün. Kinect'le ayrıca bir kontrol birimine ihtiyaç duymadan sadece vücut hareketleri ve sesle oyun oynayabiliyorsunuz.

Değerlendirme

Xbox 360, tüm oyun severlere hitabeden bir konsol. FIFA'dan Call of Duty'ye, Assassin's Creed'e eski, yeni çoğu oyun Xbox'a uyarlanıyor; seçenekler neredeyse sınırsız. Halo serisi ve Forza gibi Xbox'a özel oyunları da unutmamak lazım. Mevcut kullanımının çok ötesinde bir potansiyele sahip olan Kinect'in de oldukça heyecan verici olduğunu belirtmeliyiz. Hiçbir kontrol birimi kullanmadan hareketli kontrol sunan başka bir firma yok. 700 TL (250GB) fiyatıyla Xbox, güncel konsolların 3 yıldızından biri...

Fiyat: 700 TL (250 GB)

Okuyucu Yorumları