Windows 10 disketleri destekleyecek mi?

Windows 10'un bu emektar teknolojiyi desteklemediği anlaşıldı; ortalık karıştı. Ama sonra...

Destek gitti; ama gelecek!

Windows 10'un şu anki Teknik Önizleme sürümünün disket sürücüleri desteklemediği anlaşıldı. Microsoft forumlarındaki yoğun protestoların ardından Microsoft, eski medya birimini artık desteklemediğini doğruladı. Ancak üzülmeyin, çünkü yazılım devi desteğin geri döneceğini söylüyor.

Windows 10'un indirmeye sunulan en son Teknik Önizleme sürümünde disket sürücülerinin yazılım sürücüleri bulunmadığından, disketleri okumanız mümkün olmuyor. Disket sürücüler artık gereksiz gibi görünse de, onu arşivleri kullanan birçok firma var. Bu nedenle kullanıcılar, Microsoft forumlarında eski birime olan desteğin sunulması için firmaya baskı yapmaktalar.

Disket sürücüsü desteğini internetteki sürücülerle geri getirmek ise mümkün olmuyor. Tartışmalardan sonra forumlarda bir açıklama yapan Microsoft çalışanı ise disket sürücü desteğinin "bazı nedenlerle" kaldırıldığını doğruladı ve Windows 10'un ilerideki önizleme sürümlerinde geri geleceğinin sözünü verdi. Desteğin 21 Ocak 2015'te yayınlanacak Tüketici Önizleme sürümünde bulunup bulunmayacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Günümüzde 1,44MB'lık disketlere çok daha yüksek kapasiteli, modern alternatifler var. Ancak birçok firma, eski disketlerini yeni medyalara taşıyabilmiş değil ve bazıları, verilerini halen diskete depoluyor.

Windows 10 Teknik Önizleme izlenimlerimiz, ön incelememizde.

Okuyucu Yorumları